Zomer in De Wieger

Activiteiten voor jong en oud in de museum tuin

De coronamaatregelen versoepelen. Dat betekent dat Museum De Wieger in Deurne net als vorig jaar in de museumtuin een aantal activiteiten organiseert voor een beperkt aantal bezoekers. Voor volwassenen start het programma op zondag 27 juni met Ekaterina Levental. Op 30 juni start het programma voor kinderen met een verhaal door Annie Mulder gebaseerd op het boek ‘Brons: Over glimmende schatten in mistige moerassen’ van Linda Dielemans. Daarna kunnen kinderen schat zoeken onder leiding van amateurarcheoloog Andrew Jones. Ga naar de agenda op dewieger.nl voor alle data en het volledige programma.

Podiumactiviteiten
Naast het indrukwekkende migratieverhaal van Ekaterina Levental en de vertellingen door Annie Mulder op vijf verschillende data, staat er ook weer muziek op het programma. Op zondag 4 juli treedt Taaftere op  en op zondag 11 juli is 3Cover! live in de museumtuin. In de zomervakanties zijn er workshops jongleren en balanceren door Rinus Pecht/Hebbes en een theatervoorstelling door Jacques Vriens voor kinderen vanaf 5 jaar. Alle zomeractiviteiten in de tuin van De Wieger vindt u terug op de website van het museum onder agenda: https://www.dewieger.nl/podium/agenda/. Hier kunt u gelijk uw kaarten reserveren.

Kinderatelier en Kunstcafé
De Wieger is vorig jaar gestart met het Kinderatelier. Kinderen van 6 tot 12 jaar leren onder begeleiding van docenten meer over onderwerpen als perspectief, opbouw van een tekening, dieren tekenen en kleurgebruik. De nieuwe lessen beginnen weer op woensdag 15 september. Ouders en begeleiders hebben hierover al bericht ontvangen. Er is voor de basiscursus nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Ook de Kunstcafés gaan weer van start. Op 23 september zijn Gijs Kuijpers en op 18 november Cas van Deurssen te gast in het Kunstcafé.

Kickstart Cultuurfonds
Op 11 juni jl. ontving De Wieger Deurne het bericht van het Kickstart Cultuurfonds dat er een donatie toegekend is voor aanpassingen in de tuin, om daar meer bezoekers te kunnen ontvangen. Met de bijdrage wordt een extra tent, tuinmeubilair en -verlichting aangeschaft. Doel van het Kickstart Cultuurfonds is culturele instellingen helpen zich aan te passen aan de anderhalvemetersamenleving, zodat publiek binnen de geldende maatregelen weer ‘live’ in aanraking kan komen met kunst en cultuur.

Tentoonstellingen
De Wieger heeft voor de zomermaanden een feestelijk programma voor jong en oud samengesteld. In het kader van Deurne 1300 opent op 25 juni de familietentoonstelling KIJK NOU EENS!, waarin de geschiedenis van Deurne wordt verteld aan de hand van archeologische vondsten, spannende verhalen en leuke weetjes. In juli openen in de tuin de projecten Worteling door Jeanne Melief en 13 x 100 door Marlon Tielemans, beide ook in het kader van Deurne 1300. In de Ateliers is het werk van Monique Rutten te zien en in het hoofdgebouw Topstukken uit de collectie en Hooggeëerd publiek! Het circus in de beeldende kunst 1900-1950, met kunst van onder meer Leo Gestel, Kees Maks en Jaap Bouhuys, in combinatie met foto’s en objecten van ’t Hoefke.
De tentoonstelling Van Armando tot Zadkine is nog te zien tot en met zondag 11 juli.

Spring naar toolbar