Veel animo voor het Kinderatelier

Afgelopen woensdag zijn de eerste tekenlessen in Museum De Wieger van start gegaan! Niet één, maar zelfs twee groepen zijn begonnen met het leren van de basis van tekenen, onder begeleiding van tekenleraar Pim Luijckx en illustrator Imke Meeusen. Samen leren zij de kinderen meer over het gebruik van verschillende potloden, ze behandelen schaduw/licht, diepte, hulplijnen, maar uiteraard komen er ook dieren, zelfportretten en zelfs cartoons voorbij. De kinderen krijgen allemaal hun eigen tekenpakket, met daarin een set potloden, een gum, puntenslijper, liniaal en natuurlijk een tekenblok. De cursus bestaat uit 14 lessen van 60 minuten en elke les worden nieuwe aspecten van tekenen belicht. We sluiten de tekenlessen af met een expositie in het Gemeentehuis.

Maartje Bogaerts, Cultuur coach van Leef Deurne! en onze medewerker Educatie Gemma Rakels zijn de initiatiefnemers van het Kinderatelier hebben samen met veel plezier gewerkt aan het opzetten van deze lessen. Tot nu toe was er op het gebied van kunstlessen in Deurne weinig te beleven. Uit onderzoek van Leef Deurne! vorig jaar bleek dat er wel degelijk animo was voor dit soort lessen. Museum De Wieger en Leef hebben daarom de handen ineen geslagen om deze tekenlessen aan te kunnen gaan bieden aan kinderen in Deurne.

Uiteindelijk wil Museum De Wieger het Kinderatelier verder gaan uitbreiden met aanbod voor alle leeftijden, voor nu zijn de tekenlessen zijn al een hele mooie start. Er zijn al heel wat mooie tekeningen voorbij gekomen. Dat belooft wat!

Lees vooral ook het artikel in het Eindhovens Dagblad.

 

Spring naar toolbar