Tuinpadfestival 8 juli 2018

 

Zondag 8 juli vieren we het begin van de zomervakantie! De Wieger presenteert dan het Tuinpad Festival, een laagdrempelig, cultureel festival voor groot en klein in en om De Wieger. Een dag met theater, acts, muziek, demonstraties van kunstenaars, dans, educatie en een kunstveiling. Lekkere hapjes en drankjes dragen bij aan de festivalvreugde.
Het festival vindt plaats in Museum De Wieger en in de tuin rondom het museum. Het dankt zijn naam aan het lied ‘Het Dorp’, dat Friso Wiegersma in 1965 voor zijn partner Wim Sonneveld schreef. Het in dit lied beschreven tuinpad ligt naast het museum, het voormalige woonhuis van dokter Wiegersma. Het lied ‘Het Dorp’ neemt dan ook een prominente plaats in op het festival. Ieder jaar komt er namelijk een nieuw, actueel couplet, geschreven door inwoners van Deurne.

Couplettenwedstrijd Het Dorp

Wie schrijft het beste, hedendaagse couplet over Deurne voor het lied ‘Het Dorp’? Leg je herinneringen of andere beelden bij het lied vast in een nieuw couplet. Wil je meedoen aan deze ludieke wedstrijd? Info over deelname volgt snel.

Veiling

Tijdens het festival vindt een veiling van kunstwerken plaats. Bied mee en wie weet word jij de nieuwe eigenaar van een uniek kunstwerk. De kunstwerken staan op deze site en kunt u nu bezichtigen tijdens de verkoopexpositie in het CCDeurne.

Museum

Gedurende de dag staan meerdere gratis rondleidingen door het museum gepland. Kom binnen en geniet van de vele mooie kunstwerken in De Wieger.

Kunstenaars

Altijd al een kunstenaar aan het werk willen zien? Meerdere kunstenaars tonen niet alleen hun materiaal maar laten ook zien hoe ze daarmee werken. Vragen staat vrij.

Vertel en Taal

Gedichten, sprookjes, vertellingen. Taal komt in allerlei variaties aan bod tijdens dit festival. Laat je meenemen in de wereld die woorden kunnen oproepen.

Podiumacts

Van gitaarmuziek tot percussie. Van zang tot toneel. Het festival biedt een afwisselend en inspirerend programma. Variété in de breedste zin van het woord.

Educatie

In samenwerking met de Bibliotheek Helmond-Peel is er een speciaal programma voor kinderen. Ze kunnen deelnemen aan boeiende workshops op het gebied van wetenschap, cultuur en geschiedenis. Of genieten van verhalen in de voorleesbus.
Houd voor het volledige programma deze website in de gaten en volg onze Facebookpagina.

Spring naar toolbar