Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Buitenexpositie in de tuin van De Wieger ‘Deurne, 13 keer 100 jaar’

8 juli 2021 - 12 september 2021

foto: FOTO OPTIKA Anita Maassen – Leen (86) en Lamek (14) Berkers

 

Expositie Marlon Tielemans: fotoportretten, verhalen en geschiedkundige informatie van de 13 grootste Deurnese families in museumtuin De Wieger

Het project ‘Deurne, 13 keer 100 jaar’ ligt op schema. Dat liet Marlon Tielemans De Wieger, het cultuurcentrum en VVV Deurne eerder al weten. De fotografen van Optika maakten foto’s van 13 families, er is heemkundig onderzoek verricht naar de families en er zijn foto’s uit vele fotoalbums verzameld. De 13 panelen met op ieder paneel foto’s van leden van Deurnese families die samen 100 jaar zijn, zijn bijna gereed.

De expositie wordt gemaakt voor de inwoners van Deurne: 2021 is hun feestjaar en ook De Wieger wil graag op deze wijze bijdragen aan de festiviteiten in het kader van Deurne 1300 jaar. In de museumtuin worden Deurnese families met de meest voorkomende achternaam in beeld gebracht. Dat gebeurt door fotoportretten inclusief verhalen en geschiedkundige informatie van deze grootste Deurnese families ten toon te stellen.

Het was een hele klus om de meest voorkomende familienamen te achterhalen. Gemeente Deurne werkte eraan mee en zo werden 13 namen geselecteerd. Leden van fotoclub Optika maken van elke familie een foto. Op die foto staan personen die samen 100 jaar oud zijn. Dertien families levert zodoende 13 keer 100 jaar is 1300 jaar op. Bij de foto’s komt een toelichting met anekdotes en familieverhalen.

De panelen waar de families op geportretteerd worden nu samengesteld. Dat is nog een gigantische klus, maar overzichtelijk. Van de 13 panelen die gemaakt worden komt er één in de etalage van het VVV-kantoor in de Kerkstraat, drie komen er achter het raam van het cultuurcentrum Deurne aan de Martinet en de andere 9 op overdekte plaatsen in de museumtuin van Museum De Wieger.

Ga voor het reserveren van uw museumbezoek naar www.dewieger.nl. Op woensdag 14, 21 en 28 juli, 4, 11, 18 en 25 augustus en op 1 en 8 september is de museumtuin gratis te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
8 juli 2021
Einde:
12 september 2021
Spring naar toolbar