Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lang Leve Rembrandt in Deurne

24 september 2019 - 2 december 2019

Museum De Wieger exposeert tot begin december maar liefst negen kunstwerken met Rembrandt als inspiratie in een speciale tentoonstelling.

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteerde het Rijksmuseum in Amsterdam een tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’. Onder deze titel gaven meer dan 8000 mensen uit 95 landen begin dit jaar gehoor aan de oproep van het museum een zelfgemaakt kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, in te sturen. Maar liefst drie werken van Deurnese kunstenaars, Emelie Jegerings, Nicolette Steeghs-van der Riet en Vera Verbakel, werden geselecteerd voor de expositie. Zodra de tentoonstelling in Amsterdam afgelopen was, zijn de werken opgehaald. Tot begin december zijn ze te bezichtigen in een speciale tentoonstelling.

Op de oproep van Museum De Wieger aan Deurnese kunstenaars die hun werk hadden ingezonden, maar die niet geselecteerd waren voor de expositie in Amsterdam, reageerden verschillende kunstenaars. Ook het werk van Annemarie van Lieshout, Marije Zuidweg, Theo Spaaij, Anja Kerkes-Vermeulen en Jolanda Tielens-Aarts is in Lang Leve Rembrandt in Deurne tentoongesteld.

De Praktijkschool in Helmond met leerlingen uit Deurne maakte een Rembrandt Jurk

Naast ‘Lang Leve Rembrandt’ zijn de expositie van Charles Eyck en de groepsexpositie Open Atelier Dagen nieuw in het museum. Het museum aan de Oude Liesselseweg 29 te Deurne is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00-17.00 uur.

Gegevens

Begin:
24 september 2019
Einde:
2 december 2019
Spring naar toolbar