Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Driemaal Coppens in beeld

12 mei 2019 - 15 september 2019

Van 12 mei tot en 15 september toont de expositie ‘Driemaal Coppens in Beeld’ het werk van de familie Coppens: Joep, Martien en Els. Op drie locaties is een scala aan werken te aanschouwen.

Dit jaar viert Joep Coppens zijn zestigjarige jubileum als beeldhouwer. In 1959 kapte hij uit een blok hardsteen zijn eerste beeld: een portret van zijn vader, de fotograaf Martien Coppens.

Hij begon zijn bij de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven, maar al gauw bleek dat zijn hart niet bij design lag. Zijn passie voor beeldhouwen bracht hem bij de Jan van Eyck Academie in Maastricht, waar hij zich na drie jaar ook vestigde. In 1965 kreeg hij een relatie met Els van de Rijt.

 

Locatie De Wieger

Bij De Wieger worden bronzen beelden van Joep getoond in combinatie met foto’s van zijn vader. De thema’s variëren van het boerenleven en de Peel tot architectuur en industrie: een bruikleen van de originele vintages van Martien Coppens uit de Brabant-Collectie van de Universiteit van Tilburg. De beelden van Joep worden ook gecombineerd met olieverven van Els uit de periode 1971-1992: (kinder)portretten, taferelen binnenshuis en daarbuiten, stillevens en landschappen in een naïef-(sur-)realistische stijl. De grote werken staan in het atelier opgesteld. In de tuin van De Wieger zijn nog een aantal grotere bronzen beelden van Joep opgesteld.

 

Locatie gemeentehuis Deurne – 12 mei tot 12 juli 2019

In het gemeentehuis van Deurne worden beelden van Joep getoond in de hal van het gemeentehuis. Ze worden vergezeld door foto’s van Els, gemaakt in Frankrijk en Italië. Op deze reizen was zij gefascineerd door kerken en kastelen.

 

Locatie Vlierden

In de beeldentuin en de expositieruimte naast het woonhuis van het echtpaar Coppens in Vlierden zijn beelden van Joep te zien. Neem hier dan zeker ook even een kijkje!

Gegevens

Begin:
12 mei 2019
Einde:
15 september 2019
Spring naar toolbar