Laden Evenementen

« Alle Evenementen

In de ateliers: Monique Rutten

23 mei 2021 - 3 oktober 2021

Onder de titel ‘In de ateliers: …’ nodigt De Wieger kunstenaars uit te exposeren in het Klein en Groot Atelier van De Wieger. Vanaf 23 mei 2021 is dat Monique Rutten.

In het oeuvre van Monique Rutten (Heerlen, 1963) staat de mens centraal. En dan vooral: de mens onder de oppervlakte, achter de maskers. Kwetsbaar, puur en echt. Soms pijnlijk in al zijn naaktheid, soms boos, eenzaam of in verzet. In haar kunst wringt het vaak, waarmee ze een stil of openlijk protest tegen opgelegde verwachtingen verbeeldt.

Haar diepgekleurde olieverfschilderijen, soms ook voorzien van tekeningen, zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Door deze gelaagde opbouw van zichtbare of onzichtbare fragmenten ontvouwt zich onder de oppervlakte van het werk een innerlijke wereld die correspondeert met de innerlijke belevingswereld die Rutten zo fascineert.

Rutten studeerde in 1993 af aan de Academie voor Beeldende Vormgeving te Tilburg. Sindsdien werkt ze als beeldend kunstenares en exposeert met haar werk in binnen- en buitenland.

 

Gegevens

Begin:
23 mei 2021
Einde:
3 oktober 2021
Spring naar toolbar