Laden Evenementen

« Alle Evenementen

van Armando tot Zadkine – Collectie Lex en Leonie van de Haterd

23 september 2020 - 11 januari 2021

Van 23 september 2020 t/m 10 januari 2021 is in Museum De Wieger de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd te zien.

Deze expositie markeert het afscheid van Lex van de Haterd als conservator van Museum de Wieger, een functie die hij vijf jaar heeft vervuld.

De tentoonstelling bestaat uit ruim 200 kunstwerken, die getoond worden in drie deelexposities, die samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken (1920-2020).

In het hoofdgebouw beneden worden hun interbellumwerken ingepast in ‘De wereld van Hendrik Wiegersma’. In samenhang met diverse tekeningen en schilderijen van Wiegersma worden kunstwerken getoond van zijn vrienden Ossip Zadkine, Moissey Kogan, Otto van Rees, Jozef Cantré en van Joep Nicolas. Daarnaast zijn er thematisch verwante tekeningen, pastels en litho’s van Jan Sluijters en Leo Gestel.

In het hoofdgebouw boven: een keuze uit de naoorlogse en hedendaagse kunst van het verzamelaarsechtpaar, met daarin kunstwerken die variëren van schilderijen tot beelden, van glaswerk tot keramiek en van tekeningen tot grafiek. Als thema’s zullen o.a. natuur, portret/figuur en architectuur te zien zijn.

In de ateliers: fotografie uit collectie van Lex en Leonie met Cas Oorthuys, Willem Wernsen, Ilse Leenders, Wim Koerts, Jolanthe Lalkens e.v.a.

In de eigentijdse deelcollectie zijn veel Amersfoortse en Amsterdamse kunstenaars vertegenwoordigd; daar staat Armando symbool voor, terwijl Zadkine de interbellumkunstenaars representeert, het andere zwaartepunt in de collectie.

Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus.

 

Lees het verhaal over de expositie in Brabant Cultureel: Op een gegeven moment waren Lex en Leonie van de Haterd kunstverzamelaars

 

Gegevens

Begin:
23 september 2020
Einde:
11 januari 2021
Spring naar toolbar