Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

van Armando tot Zadkine – Collectie Lex en Leonie van de Haterd

23 september 2020 - 11 juli 2021

–  tentoonstelling verlengd tot en met 11 juli 2021 –

Van 23 september 2020 t/m 11 juli 2021 is in Museum De Wieger de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd te zien.

Deze expositie markeert het afscheid van Lex van de Haterd als conservator van Museum de Wieger, een functie die hij vijf jaar heeft vervuld.

De expositie met werken uit de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd bestaat uit ruim 200 kunstwerken, die in De Wieger getoond worden in drie deelexposities en samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken (1920-2020).

In het hoofdgebouw beneden worden de interbellumwerken ingepast in ‘De wereld van Hendrik Wiegersma’. In samenhang met diverse tekeningen en schilderijen van Wiegersma worden kunstwerken getoond van zijn vrienden Ossip Zadkine, Moissey Kogan, Otto van Rees, Jozef Cantré en van Joep Nicolas. Daarnaast zijn er thematisch verwante tekeningen, pastels en litho’s van Jan Sluijters en Leo Gestel.

In het hoofdgebouw boven: een keuze uit de naoorlogse en hedendaagse kunst van het verzamelaarsechtpaar, met daarin kunstwerken die variëren van schilderijen tot beelden, van glaswerk tot keramiek en van tekeningen tot grafiek. Als thema’s zijn o.a. natuur, portret/figuur en architectuur te zien.

In de ateliers: fotografie uit collectie van Lex en Leonie met Cas Oorthuys, Willem Wernsen, Ilse Leenders, Wim Koerts, Jolanthe Lalkens.

Bij de tentoonstelling is een catalogus verschenen, te koop voor 17,50 euro bij De Wieger.

Op 6 juni, 12 juni, 19 juni, 25 juni, 4 juli en 11 juli zijn Lex en Leonie van de Haterd in het museum aanwezig om hun tentoonstelling toe te lichten.

Bekijk hier de online lezing die Lex en Leonie van de Haterd op 1 april 2021 hielden. 

Lees het verhaal over de expositie in Brabant Cultureel: Op een gegeven moment waren Lex en Leonie van de Haterd kunstverzamelaars

Gegevens

Begin:
23 september 2020
Einde:
11 juli 2021
Spring naar toolbar