Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Foto-expositie jubileum Holten’s molen

16 september 2018 - 27 januari 2019

Op zondag 16 september vond de opening plaats van de expositie van de foto’s die fotograaf Harrie Jegerings heeft gemaakt van de “mensen van Holten´s molen”.

In 2018 is het 30 jaar geleden dat de stichting Holten´s molen werd opgericht. Deze stichting, die in aanvang de sloop van de molen wist te voorkomen, is er in geslaagd de molen te maken tot een voor Nederland uniek voorbeeld van industrieel erfgoed uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Bij Holten´s molen werken een kleine 30 vrijwilligers waarvan 7 molenaars.

Ter gelegenheid van het jubileum heeft het bestuur van de stichting de Vlierdense fotograaf Harrie Jegerings gevraagd een aantal actiefoto´s te maken van de vrijwilligers. Naast de foto’s worden er in de vitrine van het klein atelier ook gebruiksvoorwerpen uit de molen tentoongesteld. Verder is het boek `Muis Jan op de Molen` te koop. Dit educatieve boek voor jonge kinderen is geschreven en geïllustreerd door Nel de Theije-Avontuur en Charles de Theije. Beiden zijn vrijwilliger op Holten´s molen.

Tijdens de opening werden er voor de bezoekers op de binnenplaats van de Wieger pannenkoeken gebakken, uiteraard gemaakt met meel van de molen. In december geeft geboren verteller Hans van den Broek een lezingmet de titel: ‘De molenaar, zijn beroep en zijn imago’. Datum en nadere informatie volgen later.

De expositie is van 16 september 2018 ton met 27 januari 2019 in de ateliers van de Wieger te zien.

Gegevens

Begin:
16 september 2018
Einde:
27 januari 2019

Locatie

Ateliers Museum de Wieger
Spring naar toolbar