Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Wieger Nu

8 maart 2020 - 10 mei 2020

Voor de derde keer in vier jaar tijd, heeft de museumwerkgroep aan enkele lokale en regionale  kunstenaars gevraagd om zich te laten inspireren door het thema: Hendrik Wiegersma, de Wieger: de man, zijn huis en zijn werk.

In de tentoonstelling DE WIEGER NU zijn werken te zien van de volgende vier kunstenaars:
Shelly Lapré, kunstenaar met Nederlands-Indische achtergrond. Zij heeft door het bewerken van oude familiefoto’s van Hendrik Wiegersma, een link tussen verleden en heden gelegd.
Harry van Lunenburg laat zich in zijn 3D-objecten inspireren door de natuur, waaronder de roeken die vroeger in de bomen bij De Wieger huisden.
Theo Spaaij maakt veelal realistische schilderijen. Tijdens het schilderen laat hij zich leiden door zijn gevoel. Meestal is er geen oogcontact tussen toeschouwer en figuur, het gaat hem om de algemene mens.
Dirk Verberne, een beeldend kunstenaar vergroeid met zijn inspiratiebron, de Peel. Hij maakt beelden in organische vormen gevangen in staal.

 

In verband met de aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden is De Wieger tot 1 juni 2020 gesloten. De twee activiteiten op zondag 12 april (Harry van Lunenburg geeft van 13.00-15.00 uur uitleg over zijn werk in het Groot en Klein Atelier) en op zondag 26 april (Shelly Lapré danst en geeft een voordracht over haar werk in het Klein Atelier) zijn afgelast. 

 

Gegevens

Begin:
8 maart 2020
Einde:
10 mei 2020
Spring naar toolbar