Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Peel in Licht

17 maart 2019 - 5 mei 2019

Peellandschappen van de Deurnese kunstenaars Catharina Driessen en Emelie Jegerings

Bij de opening van de tentoonstelling, zal het precies twee jaar geleden zijn dat Catharina Driessen en Emelie Jegerings wekelijks, soms zelfs dagelijks, de Peel introkken om dit fascinerende landschap in al zijn facetten weer te geven. Zij schilderden in alle seizoenen, tijdens alle tijden van de dag én de nacht, zelfs gedurende volle maan, in een voor hen nieuwe en vrije vorm. Naast schitterende werken bracht dit hen veel mooie ervaringen en inzichten: “We hoeven niet te zoeken want het is er al.”
Hun tocht is te volgen op: www.emeliejegerings.nl/blog

Catharina Driessen (1956), Neerkant, is beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in het portretteren van paarden, koeien en mensen. Met name de schilderijen van paarden verraden haar liefde en vakkennis op het gebied van het dier.

Emelie Jegerings (1964), Deurne, ontwikkelde zich van decoratieschilder tot beeldend kunstenaar. Naast kunstwerken waarin het menselijk lichaam en de muze centraal staan, schilderde zij ook in opdracht voor de bekroonde documentaireserie ‘De Nieuwe Wildernis’.

Museum De Wieger zal in de ateliers een keuze uit hun peellandschappen tonen, sommige in combinatie met hun recente figuratieve schilderijen, waarin zij nieuwe inzichten, met name op het gebied van licht en kleur, hebben verwerkt.

Gegevens

Begin:
17 maart 2019
Einde:
5 mei 2019

Locatie

Ateliers Museum de Wieger
Spring naar toolbar