Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Collectie Lex en Leonie van de Haterd Afscheidstentoonstelling

20 september 2020 - 10 januari 2021

Van 20 september 2020 t/m 10 januari 2021 is in Museum De Wieger de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd te zien.

Deze expositie markeert het afscheid van Lex van de Haterd als conservator van Museum de Wieger, een functie die hij vijf jaar heeft vervuld.

De tentoonstelling bestaat uit drie deelexposities: in het hoofdgebouw beneden worden hun interbellumwerken ingepast in ‘De wereld van Hendrik Wiegersma’. In samenhang met diverse schilderijen en tekeningen van Wiegersma worden kunstwerken getoond van zijn vrienden Ossip Zadkine, Moissey Kogan, Otto van Rees, Jozef Cantré en Joep Nicolas. Daarnaast thematisch verwante tekeningen, pastels en litho’s van Jan Sluijters en Leo Gestel. In het hoofdgebouw boven: een keuze uit de naoorlogse en hedendaagse kunst van het verzamelaarsechtpaar, met daarin kunstwerken die variëren van schilderijen tot beelden, van glaswerk tot keramiek en van tekeningen tot grafiek. Als thema’s zullen o.a. portret/figuur en architectuur te zien zijn.
In de ateliers: fotografie uit collectie van Lex en Leonie met Cas Oorthuys, Willem Wernsen, Ilse Leenders, Wim Koerts, Jolanthe Lalkens e.v.a.

Gegevens

Begin:
20 september 2020
Einde:
10 januari 2021
Spring naar toolbar