Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het Schetsboek van Deurne – Aquarellen en verhalen van Henry van den Berkmortel

21 november 2021 - 24 januari 2022

Als kind had Henry van den Berkmortel al een grote liefde voor tekenen. Na zijn werkend leven als reclameman bij Spiegel Crossmedia Communicatie begon hij elke dag een tekening en een verhaal te maken over Deurne. En nu nog tekent Van den Berkmortel vrijwel dagelijks een plek waar hij fietst, wandelt of anderszins verblijft, zowel in binnen- als buitenland. De liefde voor het tekenen en schilderen en voor de wereld waarin wij leven is voor hem een basis van zijn creatieve uitingen. Begonnen als autodidact volgt hij nu een opleiding aan de Kunstacademie van Arendonk in België.

Omdat hij door de werkzaamheden in zijn bedrijf niet toe kwam aan het vrije creatieve tekenwerk zorgde hij ervoor altijd een schetsboekje op zak te hebben. Op postkaart formaat maakt hij zo vele ‘Urban Sketches’, schetsen van de bebouwde wereld. ‘Urban sketching’ avant la lettre. Daarnaast hield hij zich bezig met modeltekenen van levend model bij de Vrije Academie in Deurne, in het Dinghuis en het maken van landschapstekeningen.

De grafische opleiding en het eigen reclamebureau hebben zijn creatief denken en vormgeven voortdurend gevoed. De liefde voor historie en het beschrijven daarvan zorgde ervoor dat er intussen een lijvig boekwerk is verschenen met de titel ‘Het schetsboek van Deurne’. Dit boek is gevuld met schetsen en verhalen over de Gemeente Deurne waar hij woont. Een goede reden om hier bij De Wieger, in het hart van Deurne zijn werk te laten zien. Hier kunt u zien hoe kleine schetsjes uitgroeiden tot ‘Het Schetsboek van Deurne’. We tonen u graag de originele schetsboekjes.


Henry van den Berkmortel

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
21 november 2021
Einde:
24 januari 2022
Spring naar toolbar