Tekenlessen voor kinderen in De Wieger

In februari lanceert Museum De Wieger in samenwerking met Leef Deurne! ‘Het Kinderatelier’, waar creatieve lessen voor kinderen worden georganiseerd. Het programma start met een reeks van 15 tekenlessen van kunstenaar Pim Luijckx, voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De kinderen krijgen les over materiaalgebruik, over licht en schaduw, diepte, maar gaan ook aan de slag met het tekenen van mensen, dieren en spullen.

Museum De Wieger en Leef Deurne! hebben hun handen ineengeslagen om professionele tekenlessen aan te kunnen bieden aan kinderen in Deurne. Vanuit Leef werden er in 2019 een aantal creatieve middagen georganiseerd, om te peilen of er behoefte was aan kunstlessen. Vanuit dit onderzoek is gebleken dat er nog niet veel mogelijkheden zijn in Deurne om les te volgen en er zijn weinig ruimtes beschikbaar hiervoor. Vanuit hier zijn Leef en De Wieger samen in gesprek gegaan over de mogelijkheden van een cursus tekenen in het museum.

De lessen starten op woensdag 5 februari en vinden elke woensdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur plaats in het Groot Atelier van Museum De Wieger. Het Kinderatelier biedt ruimte om nieuwe contacten te leggen en geeft kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit kwijt te kunnen. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de lessen of je al heel goed kunt tekenen of niet maakt niks uit. De lessen worden gegeven door een tekenleraar, de kinderen krijgen hun eigen materiaal om mee te werken en de lessen worden afgesloten met een tentoonstelling.

De lancering van ‘Het Kinderatelier’ vormt een eerste aanzet naar een breder aanbod voor kinderen van alle leeftijden. Op ten duur hoopt Museum De Wieger meer en meer creatieve workshops op te zetten, ook voor volwassenen.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of kunt u contact opnemen met Gemma Rakels, medewerker educatie De Wieger.

Opgeven kan tot en met zondag 26 januari via een email naar g.rakels@dewieger.nl

Spring naar toolbar