Tuinpadfestival 2019

En wéér een geslaagd TuinpadFEEST

DEURNE – Een aangenaam zonnetje, een goede sfeer, muziek, kunst, gedichten, rondleidingen en een hapje en een drankje. Alle ingrediënten voor een perfecte zondagmiddag. En het wèrd een perfecte zondagmiddag met een groot aantal bezoekers van alle leeftijden, want ook aan de kinderen was weer gedacht. Het TuinpadFEEST, de wat kleinere opvolger van het TuinpadFESTIVAL van 2018, kan geslaagd genoemd worden.

De officiële opening om 13.00 uur werd evenals vorig jaar verricht door cultuurwethouder Marinus Biemans, ditmaal samen met Betty van de Walle, voorzitter van Museum De Wieger. Daarna startte een veelzijdig programma, gepresenteerd door Ben Timmers.

Op het groot podium beet het koor “De Weef`, winnaar van de couplettenwedstrijd van het TuinpadFESTIVAL 2018, de spits af met het lied “Het Dorp“ en met een aantal andere liedjes uit hun repertoire.

Zij werden gevolgd door het muzikale trio “Friend, Father & Son“, dat muziek ten gehore bracht met de Amerikaanse muziekstijl Bluegrass.

De daaropvolgende kunstveiling werd met verve gepresenteerd door Theo Goossens. Er werden werken geveild van Emilie Jegerings, Catharina Driessen, Henk Kneepkens, Dorothé Koolen en Hermien van Herpt. De opbrengst, zo´n € 1.200,00, komt geheel ten goede aan het museum.

Na de veiling was het podium voor het opzwepende ritme van djemégroep “Bayasana“ onder leiding van Marleen Mensink.

De optredens op het grote podium werden afgesloten door “Out of Nowhere“, de gitaristen Hans van Asten en Harry Lunenburg, met een fijnzinnige samensmelting van twee muziekstijlen.

In het Groot Atelier aandacht voor gedichten en verhalen. Vijf dichters, Jeanine Hoedemakers, Janine Jongsma, Margreet Spoelstra, Erik Vink en Annemarie Liebregts, lazen, verdeeld over de middag, voor uit eigen werk.

Tussendoor presenteerde Henry van de Berkmortel hier zijn idee voor de Tuinpadroute, een cultureel–recreatieve wandelroute tussen Museum De Wieger en het centrum van Deurne.

In de binnentuin konden een aantal creatieve uitingsvormen bewonderd worden. Jet Posthumus en Mien Boerekamp met indrukwekkende quilten, Leonie Lokin met verfijnde kantklostechnieken, Trees de Krijf met stoer beeldhouwwerk, Theo Spaaij en Dicky Drenth met kleurige schilderijen en Ank Rebel met kunstig boetseerwerk.

Ook de tentoonstellingen in het museum kregen flink veel belangstelling. Er werden diverse korte rondleidingen gegeven aan een geïnteresseerd publiek.

En ook aan de kleintjes was gedacht. In de Kunsthoek konden ze zelf een mooi kunstwerk maken met de verfslingermachine van Anjo van Baars of meedoen aan een tekenwedstrijd. De vijf mooiste tekeningen krijgen een plaats aan het Tuinpad van mijn Vader naast het museum. En ook voor hen theater. Magisch realistisch theater over heksen voor kinderen en volwassenen door “Doetertoe“.

Dank aan Léon Berkers, die het programma samenstelde en een groot deel van de organisatie voor zijn rekening heeft genomen. En dank aan de vele vrijwilligers. Het was weer een zeer geslaagd feest.

Tekst: Annemarie Liebregts

Foto’s: Wendy van der Wallen

 

 

Spring naar toolbar