Geannuleerd: Martin Reuser met Waarom heb je mijn schouder niet gezocht?

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: vr 1 nov 20:00 - 22:00
  • Bijzonderheden:

Monoloog door Martin Reuser GAAT NIET DOOR

Een autobiografische monoloog over een oudere man van wie het leven in grote mate bepaald is door het feit dat hij het kind van “foute” ouders is. Het verzwijgen en het zoeken tot op hogere leeftijd komen sterk naar voren.

In de theatermonoloog staan de ervaringen, zoektocht, vragen en emoties van Bredanaar Martin Reuser centraal. Bovendien doet de gedreven amateur-toneelspeler de monoloog zelf: Reuser speelt zijn eigen leven. Want hij is een ‘kind van foute ouders’, zoon van een NSB-echtpaar uit Tiel.

Met een vader die actief was bij de NSB en een moeder uit een NSB-familie die ook met de Nederlandse fascisten sympathiseerde, verwerkt Reuser in de monoloog zijn eigen traumatische ervaringen. Hij heeft ervaren dat kinderen van ‘foute ouders’, meer dan zestig jaar na de oorlog, nog steeds een vergeten groep zijn.

 

Podium De Wieger streeft naar een breed aanbod van voorstellingen, variërend van monoloog tot vertelling en experimenteel theater. En natuurlijk passend in de sfeer van het relatief kleine theater.

 

Spring naar toolbar