Verhaal en schat zoeken op zondag 5 september 13.00-14.00 uur

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: zo 5 sep 13:00 - 14:00
  • Beschikbare plaatsen: 13 van 20
  • Bijzonderheden:

Heb je het verhaal van Annie al gehoord? Heb je al een schat gezocht in de museumtuin? Nee? Dan heb je op 5 en 12 september nog een kans om mee te doen. Ga naar de website van De Wieger dewieger.nl/podium/agenda/ en reserveer een toegangsbewijs!

Spannend verhaal over een meisje en een speld
Verhalenverteller Annie Mulder komt naar het museum en vertelt een spannend verhaal over archeologie en brons (voor kinderen vanaf 4 jaar). Het verhaal duurt ongeveer een half uur. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘Brons: Over glimmende schatten in mistige moerassen’ van Linda Dielemans, dat in de museumwinkel te koop is. De vertelling is onderdeel van de familietentoonstelling Kijk nou eens! met een leuk spel en interessante wist-je-datjes.

Schat zoeken en mee naar huis nemen
Amateurarcheoloog Andrew Jones uit Deurne leert kinderen hoe je een schat kunt zoeken. Hij vertelt over zijn vondsten, waaronder het spannende verhaal van een oude bom die gevonden is aan de Randweg in Deurne. Met een metaaldetector kunnen kinderen aan de gang om zelf schatten te zoeken.

Meehelpen aan een kunstwerk
Jeanne Melief heeft in het kader van Deurne 1300 jaar een mooi kunstwerk gemaakt in de museumtuin. Het heet Worteling en is nog niet helemaal af. Na afloop van het verhaal en het schat zoeken worden de deelnemende kinderen uitgenodigd een klein stukje toe te voegen aan het mozaïek op de oude boom in de tuin met onder meer een afbeelding van een vogel die uit een ei kruipt.

Entree 5 euro voor kinderen. Volwassenen die begeleiden: gratis.

Reserveren is nodig!

Foto’s: Wendy van der Wallen 

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Spring naar toolbar