Theater: Charles Cornette met Mistero Buffo en Grommelot verhalen

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: vr 8 nov 20:00 - 22:00
  • Bijzonderheden:

Acteur: Charles Cornette (Vilvoorde, 1939) is een Vlaams acteur wiens naam onverbrekelijk verbonden is met de theatergroep Nieuw Internationale Scene.
Auteur: Dario Fo
Aanvang: 20.00 uur

Charles Cornette brengt een hommage aan Dario Fo met de Mustero Buffo en Grommelot verhalen. Sprankelend, energiek en met veel vuur en bewogenheid brengt hij de verhalen over het voetlicht. Als geen ander weet hij de toeschouwer te boeien, neemt hij ze mee in zijn spel. Welke verhalen hij precies zal brengen in Deurne is nog een verrassing. We kijken er naar uit.

Charles Cornette is oprichter van de Internationale Nieuwe Scene. Deze Antwerpse theatergroep speelde hun tentproducties in diverse landen. Ook in schouwburgen maakte de groep furore met schitterend totaaltheater. Met veel enthousiasme, spirit, kleur, zang en dans bracht deze 25-spelers tellende groep hun repertoire.
En dan nu Charles solo, enorm sprankelend, met net zoveel vuur en bewogenheid brengt hij de Grommelet verhalen van Dario Fo als mimespeler, als verteller. Als geen ander weet hij de toehoorder-toeschouwer te boeien, neemt hij hen mee in zijn spel.

Bijzondere verhalen. Het zijn scenario’s van verhalen die Charles Cornette iedere voorstelling opnieuw improviserend moet invullen zonder daarbij echte woorden te gebruiken, met de techniek van ‘Grommelot’, een non-taaltje bestaande uit suggestieve klanken en intonaties. Bij de Grommelot gaat het om het nabootsen van een levende taal, een klankspel met valse woorden die echt lijken, die op zich onverstaanbaar zijn maar die iedereen begrijpt. Het mirakel van het theater. Een theater waar de gestiek en de suggestie een bijzondere plaats innemen. Een theater dat appèl doet op de intuïtie en de verbeelding van de toeschouwer.

De verhalen gaan o.a. over wat de soldaat te wachten staat wanneer hij het geluk heeft uit de oorlog weer te keren…., over wat Zani overkomt, die van grote honger zichzelf zou kunnen opeten…., over Harlekijn na een overdosis afrodisiacum te hebben ingenomen…., over hoe een Engelse advocaat een verkrachter verdedigt….

Podium De Wieger streeft naar een breed aanbod van voorstellingen, variërend van monoloog tot vertelling en experimenteel theater. En natuurlijk passend in de sfeer van het relatief kleine theater.

Reserveren

Dit evenement is volgeboekt.

Spring naar toolbar