Pianoconcert met David Hordijk op zondag 8 oktober

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: zo 8 okt 14:30 - 16:15
  • Bijzonderheden:

Pianoconcert met David Hordijk

ZONDAG 8 OKTOBER /aanvang 14.30 UUR/€8,50 inclusief koffie/thee

Als het even kan, speelt David Hordijk (21) dagelijks na het avondeten op zijn piano. Een versleten Ripper, die in de woonkamer staat van de boerderij uit 1913 waar hij met zijn broer woont. Buiten razen op twintig meter afstand van het huis elk kwartier treinen voorbij. Het hindert hem niet. „Ik begin, raak de weg kwijt en speel uren door zonder plan.”

Dat welhaast eindeloze spelen leidde de afgelopen jaren tot een dozijn composities. Op de Fazioli-vleugel van zijn muziekschool nam Hordijk de stukken zelf op. Het resultaat heet Touch, een album vol sfeervolle pianomuziek.

David Hordijk groeide op in Helmond. Als 8-jarig manneke ging op hij op pianoles bij Paul Chatrou. Rond zijn vijftiende probeerde Hordijk voor het eerst melodieën te schrijven. Toen zat hij al op het Willibrord Gymnasium in Deurne. „Ik begon destijds met het componeren van Mistletoe. Dat stuk was klaar op mijn zeventiende en staat nu op mijn album.

Inmiddels studeert Hordijk innovatiewetenschappen aan de TU/e in Eindhoven, de stad waar hij ook woont. Het is een interessante studie, want die draait om de vraag hoe nieuwe technieken kunnen bijdragen aan een betere samenleving. „En het heeft parallellen met muziek. Ik volg ook vakken over geluid.”Die theoretische kennis beïnvloedt zijn spel nauwelijks. „Ik speel muziek om in contact te komen met mijn emoties en daarmee wat te doen. Mensen mee te nemen in een verhaal. Een sfeer neerzetten. Ik zoek naar manieren om buiten de toonsoort te stappen, daarmee kun je andere kleuren maken.”

Als grote voorbeelden noemt Hordijk de filmische componist Yann Tiersen en de Franse modernist Erik Satie. „En ik heb heel veel stukken gespeeld van de klassieke componisten Chopin en Grieg.”

Over zijn muzikale toekomstplannen zegt David: ‘Mijn plan voor nu is om zoveel mogelijk op te treden en om publiek op te bouwen. Dit wil ik vooral doen door het toegankelijk te houden, qua muziek en qua prijs. Ik geloof dat mensen iets aan mijn muziek hebben, dat het verhaal wat ik in mijn muziek vertel, ze helpt bij hun eigen verhaal.  Dromen heb ik genoeg, spelen in concertzalen is iets waar ik graag stappen naartoe zet. Ik ga ook nog graag ooit mijn muziek combineren met helemaal andere stijlen. Bijvoorbeeld elektronische muziek, of Hip-Hop. Wat ik verder nog heel interessant vind is kijken hoe je verschillende kunstdisciplines kan overbruggen en kan combineren. Bijvoorbeeld door kunst te maken met licht, die aansluit bij mijn muziek. Of misschien andersom, door een muziekstuk te maken, wat bij een schilderij past. Dromen genoeg!’

De Wieger biedt jonge mensen, met hun roots in Deurne, graag een podium voor hun kunstuitingen. David Hordijk, oud-leerling van het Willibrord Gymnasium, verzorgt op zondagmiddag 8 oktober een pianoconcert in De Wieger. Hij brengt dan zelfgeschreven composities van zijn album Touch ten gehore.

De entreeprijs bedraagt €8,50, inclusief koffie of thee. Het concert begint om 14.30 uur en duurt, inclusief pauze, tot ongeveer 16.15 uur.

 

Kaarten voor dit concert kunnen worden gereserveerd via beheer@dewieger.nl

Door €8,50 over te maken op rekening NL85RABO0170861309 ten name van De Wieger (m.v.v. Pianoconcert David Hordijk 8 oktober) is deelname definitief.

 

 

 

 

 

Spring naar toolbar