Nacht van het Witte Doek 3 dagen te gast!

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: vr 24 aug - zo 26 aug Hele dag
  • Bijzonderheden:

Het hele weekend van 24, 25 en 26 augustus is Nacht van het Witte Doek met haar filmfestival “Smullen van De Nacht” te gast bij De Wieger.

 

Op vrijdag en zaterdagavond in de tuin en op zondagmiddag in het Groot Atelier.

Het hele festival is vrij toegankelijk, geen entree. Reserveren is niet mogelijk. De volgende films worden vertoond:

 

Manchester by the Sea (VS, 2016, aanvang 21.30 uur, 137 min) van regisseur Kenneth Lobergan.

Over de film:

Stugge klusjesman Lee (Affleck) leidt een eenzaam bestaan in een voorstadje van Boston, geplaagd door demonen uit het verleden. Wanneer zijn oudere broer overlijdt, wordt Lee tot zijn schrik aangewezen als voogd over diens zestienjarige zoon. De gebeurtenissen in Manchester by the Sea zijn van een welhaast ondraaglijke somberheid, maar dankzij de lome, onopgesmukte verteltrant verzandt de film niet in melodrama. Scenarist en regisseur Lonergan portretteert zijn antihelden met veel mededogen, en Affleck maakt diepe indruk met zijn ingehouden hoofdrol. Hiervoor kreeg hij een Oscar.

 

Loveless (Rusland, 2017, aanvang 21.30 uur, 127 min) van regisseur Andry Zvyagintsev.

Over de film:

Boris en Zhenya liggen in een scheiding. Over het hoofd van hun enige zoon maken ze onafgebroken ruzie en proberen zo snel mogelijk van elkaar en hun appartement af te komen. Allebei bereiden ze hun respectievelijke toekomst voor. Boris heeft een relatie met een jonge vrouw, die inmiddels zwanger van hem is en Zhenya heeft een relatie met een rijke man. Ze worden volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van beiden lijkt nog oog te hebben voor hun Alyosha, hun twaalfjarige zoon. Totdat hij verdwijnt.

Loveless is een cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev (Leviathan, The Return) en werd bekroond met de juryprijs tijdens het filmfestival in Cannes in 2017.

 

Loving Vincent (UK, 2017, aanvang 14.30 uur, 91 min) van regisseur Dorota Kobiela en Hugh Welchman

Over de film:

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Spring naar toolbar