Literair Café met Maria Smolders: in verband met verspreiding coronavirus uit veiligheidsoverwegingen afgelast.

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: wo 11 mrt 20:00 - 22:00
  • Beschikbare plaatsen: 27 van 39
  • Bijzonderheden:

Maria Smolders groeide op in Sint-Oedenrode en ging naar de middelbare school in Veghel. Daarna volgde ze verschillende taalopleidingen (Engels M.O. en Spaans M.O.) in Tilburg en Nijmegen.
Op haar 27e vertrok ze naar Japan, om te trouwen met haar Japanse echtgenoot. Ze kregen twee dochters.
Maria studeerde Japans aan de International Christian University in Tokio, en werkte van 1981 tot 2011 op de culturele afdeling van de Nederlandse ambassade.
In 2013 keerde ze, samen met haar man, terug naar Nederland. Ze ging in Amsterdam wonen en volgde daar de opleiding voor literair vertaler aan de Vertalersvakschool. Eind 2018 verscheen bij uitgeverij Van Oorschot haar eerste vertaalde roman ‘Het Meisje dat ik Achterliet’ van Shusaku Endo.

Het meisje dat ik achterliet (1963) van de veelgeprezen Japanse schrijver Shusaku Endo is een aangrijpende roman over de keuzes van jonge volwassenen die leren wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Het verhaal gaat over een weinig gemotiveerde student, Tsutomu Yoshioka, die gebukt gaat onder een gebrek aan geld en een behoefte aan seks. Hij heeft een kortstondige affaire met Mitsu, een naïef plattelandsmeisje. Ze delen het bed, hoewel zij daar nog niet aan toe is. Daarna laat hij haar vallen en zij blijft achter, hopend dat hij bij haar terug zal komen. Yoshioka vindt uiteindelijk een goede baan en legt het aan met het nichtje van de directeur van het bedrijf waar hij werkt, zich ervan bewust dat hem dat zal helpen in zijn verdere carrière. Na verloop van tijd raakt Yoshioka overmand door een gevoel van eenzaamheid en spijt om het meisje dat hij achterliet.

U ontvangt na reservering geen bevestigingsmail. Uw reservering staat wel bij het museum vermeld.

 

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Spring naar toolbar