Film over amateurcircus ’t Hoefke

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: zo 12 sep 14:00 - 17:00
  • Beschikbare plaatsen: 17 van 40
  • Bijzonderheden:

Op zondag 12 september kunt u om 14.00 uur naar een film uit de oude doos kijken. In 1957 maakte ’t Hoefke een film ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan. In het kader van de tentoonstelling Hooggeëerd Publiek! toont De Wieger deze opmerkelijke film. De film is een opname van een circusvoorstelling.

Amateurcircus ’t Hoefke werd opgericht in 1947 door Hub van Doorne. Zijn dochters Anny en Tiny, verzorgden de paardennummers zoals hogeschool rijden en voltige. Turnvereniging KDO leverde de acrobaten en de Koninklijke Harmonie Deurne het orkest. De opbrengst van de optredens ging naar goede doelen.

De film -die zonder geluid opgenomen en waar later geluid onder gezet is- wordt live van commentaar voorzien. U bent van harte welkom.

De entree bedraagt 5 euro. Hiervoor kunt u de film bekijken en ontvangt u bij binnenkomst een muntje voor koffie of thee. Reserveren is nodig en kan via de website. Zie hieronder. Tijdens de film is er een pauze en na afloop kunnen (tot 17 uur) in een gezellige nazit sterke verhalen gedeeld worden!

Vanzelfsprekend let het museum op de handhaving van de coronaregels. Zo plaatsen we de stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar.

Tot 12 september, 14.00 uur!

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Spring naar toolbar