Boekpresentatie van “Niet schrikken” door Liduïne Jansen

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: zo 28 okt 14:00 - 15:00
  • Bijzonderheden:

Oktober is borstkankermaand: het moment om extra stil te staan bij de impact die deze ziekte heeft op, alleen al in Nederland, honderdduizenden mensen.

Kom naar de Boekpresentatie van “Niet schrikken” door Liduïne Jansen

“IK VOELDE IETS RAARS IN MIJN BORST EN TOEN…”

“… en toen bleek het borstkanker te zijn!
Over deze periode word ik zondag 28 oktober geïnterviewd door Ed van de Kerkhof (oud journalist Eindhovens Dagblad). Wat toen fijn voor mij was, hoe je iets kunt betekenen voor degene die ziek is van de chemo en wat minder prettig was. Samen met deskundige vrienden heb ik bijvoorbeeld uitgezocht wat de 5 jaar durende hormoonkuur doet en of deze relevant is voor vrouwen in of na de overgang.

Ik had erge pijn na de amputatie, in het ziekenhuis gaven ze me pijnstillers die niet hielpen, vriendin Marlie (arts) wist dat dit zenuwpijn was en zorgde voor het passende medicijn. Heel veel vrouwen hebben nog jaren last van een soortgelijke brandende pijn die vaak niet onderkend wordt als zenuwpijn. Daarom vind ik het goed om uit te dragen wat ik samen met anderen ontdekt heb.

Dit alles en meer is ook te lezen in het boek dat ik liet maken met de mooie humoristische verslagen van mijn grote liefde, mijn man Mans, die het heel fijn vond om voor me te zorgen in deze kankerperiode.

Datum: zondag 28 oktober
Tijd: 14.00 – 15.00 uur; de deur gaat open om 13.30 uur
Locatie: Museum “ De Wieger” Oude Liesselseweg 29 Deurne
Toegang: Gratis

Spring naar toolbar