In verband met de verspreiding van het coronavirus om veiligheidsredenen afgelast: Boekbespreking Jan Casper van Beek over ‘Helden’

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: zo 19 apr 11:00 - 12:00
  • Beschikbare plaatsen: 39 van 40
  • Bijzonderheden:

Jos Letschert werkte afgelopen jaar vooral aan kunstwerken (schilderijen, tekeningen, collages en sculpturen) over de Griekse mythologie. Goden en helden van de Ilias en de Odyssee staan daarbij centraal.
Duizendpoot Stephen Fry (acteur, journalist, dichter, comedian, tv-presentator maar ook auteur) schreef 2 boeken over de Griekse mythologie: ‘Mythos’, waarin de goden centraal stonden en zijn laatste boek ‘Helden’ met stervelingen als belangrijkste oriëntatie. De oude verhalen en de kunst van Letschert vertellen over lef en moed, maar ook over onvermogen en hoogmoed: aan helden is niets menselijks vreemd.

Nadat Stephen Fry in Mythos de verhalen over de goden in de Griekse Mythologie beschreef komen in zijn nieuwe boek de stervelingen aan bod. In ‘Helden’ vertelt hij over hun ambities, de voetangels en klemmen op de weg naar roem, maar ook over haat en nijd in veelal bloederige geschiedenissen. Maar mensen blijven het, met menselijke eigenschappen. Herkenbare karaktertrekken, ook voor helden op sokken..

Na afloop van de lezing is er voor belangstellenden een rondleiding door de expositie van Jos Letschert. Om deel te kunnen nemen aan de rondleiding kunt u na afloop van de lezing een toegangsbewijs voor het museum kopen bij de balie van het museum.

De rondleiding wordt gegeven door Jan Casper van Beek en Inge van Beek.

Locatie: Groot Atelier van het museum
Aanvang: 11.00 uur
Inloop: 10.45 uur
Entree: 5 euro voor de lezing
Daarna kunt u met een toegangsbewijs voor het museum deelnemen aan de rondleiding.

U ontvangt na reservering geen bevestigingsmail. Uw reservering staat wel bij het museum vermeld.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Spring naar toolbar