Boek aan Tafel met Lambert van Lieshout

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: ma 26 mrt 18:30 - 21:00
  • Beschikbare plaatsen: 28 van 40
  • Bijzonderheden:

Op 26 maart gaat Lambert van Lieshout als gastlezer het boek “De mensengenezer” inleiden.

Koen Peeters kreeg voor dit boek onlangs de ECI literatuurprijs. Koen Peeters (1959) is de auteur van een rijk en veelbekroond werk. Met “De postbode” won hij de NCR-prijs en “Grote Europese Roman” stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en werd in verschillende talen vertaald. Met zijn roman “De bloemen” won hij in 2010 de F. Bordewijk-prijs. Zijn laatste roman “Duizend heuvels” kreeg in 2013 de E. du Perronprijs.
Over “De mensengenezer”: Een verdwijnend boerenbestaan, een koloniaal en schuldbeladen verleden en in het menselijk hart een rusteloos verlangen naar het onbekende. De jonge Remi, voorbestemd om zijn vader als boer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. Zijn oom fluistert hem vreemde, hevig beroerende verhalen in over de oorlog, over een geest en over een zwarte soldaat. Als Remi meedeelt dat hij een roeping heeft en zal intreden in een strenge kloosterorde, begrijpt niemand hem. In het klooster wordt zijn persoonlijkheid hertekend: hij mediteert en studeert hardnekkig, vervreemdt nog meer van zijn familie en zoekt de stilte in zichzelf. Maar de daimon in hem zwijgt niet. Wanneer een leraar hem vertelt over Congo en zijn ervaringen daar, schreeuwt een ongrijpbare hunkering Remi toe.
De avond begint met een gezamenlijke maaltijd (soepbuffet met brood) om 18.30 uur; daarna volgt een inleiding van Lambert van Lieshout en dan een uitwisseling van wat we er allemaal van vinden. Afsluiting rond 21.00 uur. Entree €11,50 (incl. maaltijd en drankje).
Plaatsen reserveren via www.dewieger.nl/podium/agenda/boek-aan-tafel/

 

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Spring naar toolbar