Boek aan Tafel “De Rechtvaardigen” met Willy Koppens

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: ma 8 apr 18:30 - 21:00
  • Beschikbare plaatsen: 21 van 40
  • Bijzonderheden:

Willy Koppens gastlezer Boek aan Tafel over “De Rechtvaardigen” van Jan Brokken.

Op maandag 8 april staat er een volgende Boek aan Tafel gepland met als gastlezer Willy Koppens. Hij was voorheen directeur MBO beroepsonderwijs Helicon; inmiddels gepensioneerd en actief In Deurne als voorzitter van De Nacht Van Het Witte Doek en bestuurslid van De Wieger. Hij heeft gekozen voor het boek “ De Rechtvaardigen “ van Jan Brokken. Aangrijpend relaas over een massale reddingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In ‘De rechtvaardigen’ beschrijft Jan Brokken het verhaal van de Nederlandse consul, Jan Zwartendijk. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte deze consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit.
Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. Het boek ‘De rechtvaardigen’ is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Aanvang 18.30 uur in het Groot Atelier van De Wieger. Er wordt begonnen met een maaltijd (maaltijdsoep met brood) tot ca. 19.00 uur. Daarna de inleiding van gastlezer Willy Koppens. Van elke deelnemer wordt verwacht dat hij of zij het boek gelezen heeft. Na een korte pauze wordt er verder gepraat over wat het boek met iedereen heeft gedaan, welke vragen er nog zijn en wat iedereen van het boek vindt (inhoud, thema/boodschap, schrijfstijl, auteur, etc.).

De bijeenkomst van 8 april is de zesde en laatste van het seizoen 2018-2019. We hopen dan de nieuwe data voor het seizoen 2019-2020 bekend te kunnen maken.
Plaatsen reserveren en betalen via de website € 11,50 uur (inclusief maaltijd en drankje).

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Spring naar toolbar