Boek aan tafel met Pita Zegstroo over ‘De heilige Rita’ van Tommy Wieringa

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: ma 9 dec 18:30 - 22:00
  • Beschikbare plaatsen: 23 van 40
  • Bijzonderheden:

Paul Krüzen woont al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische spookboerderij aan de Duitse grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De wereld is in beweging gekomen: Chinezen hebben de horeca van Mariënveen overgenomen, Russen, Polen en Roemenen zijn in het dorp vertrouwde verschijningen geworden.
De grote kentering is begonnen met de Russische piloot die met een sproeivliegtuigje uit de Sovjet-Unie ontsnapte, en in het hart van de Koude Oorlog neerstortte in het maisveld achter de boerderij. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan Paul Krüzen en zijn vader nooit volledig zijn bekomen.

De heilige Rita is een betoverend memento voor de achterblijvers en een ode aan de mens die zichzelf wil overstijgen.

Gastlezer: Pita Zegstroo.
Pita woont sinds haar achttiende in de gemeente Deurne, is werkzaam geweest als Psychiatrisch verpleegkundige. Nu ze gepensioneerd is doet ze vrijwilligerswerk in de culturele sector. Interessevlak: film, theater, kunst, en natuurlijk een goed boek op zijn tijd.

Bij Boek aan Tafel leidt een gastlezer een ruim van tevoren uitgekozen boek in en bespreekt dit. De avond begint om 18.30 uur met een gezamenlijke warme maaltijd van soep met brood. Van elke deelnemer aan Boek aan Tafel wordt verwacht dat hij of zij het boek gelezen heeft. Na de inleiding is er met de hele groep een uitwisseling over de inleiding en het boek.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Spring naar toolbar