Boek aan Tafel 25 september: “DE TUIN VAN DE AVONDNEVEL”

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: ma 25 sep 18:30 - 21:00
  • Bijzonderheden:

Boek aan Tafel 25 september De Wieger met gastlezer.

Op 25 september gaat De Wieger verder met een vierde “Boek aan Tafel”.
De Wieger werkt daarbij samen met Cultuurcentrum Deurne, De Bieb in Deurne en Boekhandel Hub Berkers.
Gastlezer is Ton Belle (was voorheen eigenaar van Boekhandel Belle in Helmond) over het boek “De tuin van de avondnevel” van Tan Twan Eng.
Aanvang 18.30 uur in het Groot Atelier van De Wieger. Er wordt begonnen met een maaltijd (maaltijdsoep van SOEPlesse met brood) tot ongeveer 19.00 uur.
Daarna de inleiding door de gastlezer over een door hem/haar uitgekozen boek. Van alle deelnemers wordt verwacht, dat ze het boek gelezen hebben. Na een korte pauze wordt er verder gepraat over wat het boek met iedereen heeft gedaan; welke vragen er nog zijn en wat iedereen van het boek vindt (inhoud, thema/boodschap, schrijfstijl, auteur…).
De avonden worden geleid en georganiseerd door Addie Smolders en Willy Koppens.
Plaatsen reserveren via beheer@dewieger.nl.
Door € 11,50 (inclusief maaltijd en drankje) over te maken op rekening NL85RABO0170861309 ten name van De Wieger is de deelname definitief.
In november, december, januari, februari en april volgen er nog vijf afleveringen van Boek aan Tafel, waarvan twee met een auteur. Deze twee worden georganiseerd in de kleine zaal van het Cultuurcentrum CCD Deurne.

DE TUIN VAN DE AVONDNEVEL- Tan Twan Eng

Yun Ling verloor in de Tweede Wereldoorlog haar zus in een kamp en worstelt nog altijd met de vraag waarom zij wel overleefde en haar zus niet. Na de verschrikkingen van de Japanse bezetting zoekt Yun troost in haar werk als rechter. Maar nu haar geheugen haar steeds vaker in de steek laat besluit ze terug te gaan naar de plek waar ze opgroeide in de hooglanden van Maleisië, om de herinneringen aan haar zus vast te houden. Dan ontmoet ze de mysterieuze tuinier Aritomo die ooit tuinier van de Keizer was, en zijn sprookjesachtige “Tuin van de avondnevel”. Ondanks de verschrikkelijke herinneringen die Yun aan de Japanners heeft, raakt ze in de ban van deze man en zijn tuin. Terwijl in de omringende jungle een strijd om de toekomst van Maleisië ontbrandt, ontstaat tussen Yun en de mystieke Aritomo een band die ver boven de geschiedenis weet uit te stijgen. De tuin van de avondnevel is een overweldigende roman waarin liefde en geweld, geheugen en ervaring de hoofdrol spelen tegen het adembenemende decor van een van de mooiste streken op aarde.

 

Spring naar toolbar