Theatervoorstelling “Sluiers”

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: do 5 apr 20:00 - 21:00
  • Beschikbare plaatsen: 6 van 37
  • Bijzonderheden:

 

Sluiers

Theater in de Wieger – Liesbeth Reeser speelt Sluiers

Wat is de betekenis van sluiers? En op welke manier sluier ik me? Wat wil ik eigenlijk verstoppen, verbergen van mezelf en wat laat ik daarmee juist tegelijkertijd zien? Als in de westerse cultuur sluiers, make-up en mode vooral verleidingsinstrumenten zijn waarmee je onvolkomenheden kunt verbergen om zo als vrouw beter in de markt te liggen, zijn het in andere culturen door de godsdienst opgelegde kledingstukken die de aantrekkelijkheid als vrouw juist moeten verbergen.

Liesbeth neemt het publiek mee op deze theatrale zoektocht, confronteert en ontsluiert. Een voorstelling in intieme setting waarvan de actualiteit de inhoud steeds op de hielen zit.

Een jaar lang verdiept Liesbeth Reeser zich in zoʼn andere cultuur. Een cultuur waar sluiers een grote rol spelen in het leven van vrouwen in relatie tot de maatschappij, mannen en
elkaar. Ze ontmoet nieuwe mensen, komt op andere plaatsen, maakt kennis met andere gebruiken, andere normen, andere waarden. Ze zoekt naar theatrale middelen en vormen om met deze
vrouwen tot een voorstelling te komen. Ze loopt tegen oordelen aan. Vooroordelen. Niet alleen van zichzelf, maar ook van die van de andere vrouwen.
De zoektocht zet zich voort. Met anderen. Met zichzelf. En weer van voren af aan. Er ontstaan verhalen, scènes en teksten, die de basis vormen van een solovoorstelling.

Carte Blanche geeft ruimte aan alle mensen om zich te uiten. Deze voorstelling is een voorbeeld hoe vrouwen uit verschillende culturen in staat zijn met elkaar in contact te zijn en hoe lastig het tegelijkertijd is om van polarisatie los te komen.

Datum en tijd: 5 april, 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Entree € 10,00

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Spring naar toolbar