Boek aan Tafel met Jaap Robben

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: wo 28 feb 20:00 - 22:00
  • Bijzonderheden:

Jaap Robben bij Boek aan Tafel in Deurne

   

Op woensdagavond 28 februari is Jaap Robben te gast bij Boek aan Tafel in Deurne. Hij geeft een lezing en gaat in gesprek met het publiek over zijn boek “Birk” en ander werk. De avond is in CCDeurne en begint om 20.00 uur.

Jaap Robben (1984) won met zijn romandebuut “Birk” de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015. Hij was al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy de jeugdboeken “De Zuurtjes”, “Zullen we een bos beginnen?” (shortlist Gouden Uil) en “Als iemand ooit mijn botjes vindt”.
Hij was stadsdichter van Nijmegen. Robbens gedichten zijn terug te vinden op posters, in tal van bloemlezingen, op muren, fietspaden en zelfs op een parkeergarage. Zijn werk is vertaald in het Duits, Zuid-Afrikaans, Chinees en Koreaans. “Birk” wordt vertaald in het Duits, Turks en het Engels. Marinus Groothof werkt met CTM Producties aan de verfilming van “Birk”.

Over “Birk”: Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en Mikael verzwijgt wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt.

Halverwege de avond zingt de talentvolle Hannah Bekkering een aantal nummers. De avond wordt afgesloten door Wilma Koolen-Hermkens met een gesproken column over het culturele klimaat in Deurne. Zij is voorzitter van de Open Atelier Dagen en is in Deurne betrokken bij verschillende culturele initiatieven. Kaarten a € 11,50 (inclusief pauzedrankje) via de ticketshop van het CCDhttp://www.ccdeurne.com

Spring naar toolbar