26 oktober “Lied van mijn vader” door Ernst de Corte

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: do 26 okt 20:00 - 22:00
  • Bijzonderheden:

CCD en De Wieger programmeren op donderdagavond 26 oktober het liedjesprogramma “Lied van mijn vader”. Ernst de Corte zingt, vertelt anekdotes en wordt begeleid op piano door Guus Westdorp. Aanvang 20.00 uur, Martinetzaal van Cultuurcentrum Martien van Doorne Deurne, entree € 13,00 inclusief pauze drankje. Dit optreden is in het kader van de expositie in De Wieger  ‘Als ik van Brabant zing’  over leven en werk van Jules de Corte ( 1 okt t/m 28 jan).  Kaarten voor “Lied van mijn vader” door Ernst de Corte kunt u bestellen via http://www.ccdeurne.com/programma/ernst-corte-lied-vader-muziek. Informatie over de expositie Jules de Corte is te vinden op www.dewieger.nl

Meer info over “Lied van mijn vader”:

 

Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema’s die ons nu, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. ‘Het leven is bezig onleefbaar te worden’ schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen.

In ‘Lied van mijn vader’ brengt Ernst de liedjes van Jules naar de mensen. Naast bekendere liedjes omvat dit programma ook onbekendere liedjes. De pianobegeleiding is in handen van Guus Westdorp. Zo laven we ons nog eens aan de wonderschone melodieën van Jules de Corte en kunnen we genieten van zijn zuivere taalkunst. Jules’ stem mag niet verloren gaan!

 

Spring naar toolbar