22 november: Voorstelling ‘Zo is het gekomen-verhalen van verandering’ van Paul Groos

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: wo 22 nov Hele dag
  • Bijzonderheden:

 

22 november: Voorstelling ‘Zo is het gekomen-verhalen van verandering’ van Paul Groos

Meester vertelt Arcas, de weesjongen, verhalen. En zo leert Arcas alles over de natuur, de mensen en de goden. Vooral over de goden en hoe zij met mensen omgaan. Zal hij zich die lessen herinneren als het erop aankomt? Wie is die mysterieuze leraar eigenlijk? En hoe zit het met Arcas’ moeder?

U hoort het in de vertelvoorstelling “Zo is het gekomen – verhalen van verandering”, waarin verhalenverteller en classicus Paul Groos vijf verhalen uit de Metamorfosen en één uit de Fasti van de Romeinse dichter Ovidius (43 v.Chr. – 17 n. Chr.) heeft samengebracht.

In de Metamorfosen van Ovidius wordt verklaard waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Waarom kijkt de narcis naar beneden? Waarom klopt de specht met zijn snavel op een boom? In elk verhaal vindt – en het woord metamorfose zegt het al – een gedaanteverandering plaats.

Paul Groos vertelt deze eeuwenoude verhalen op geheel eigen wijze zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit en geeft daarbij regelmatig een knipoog naar het nu.

De voorstelling vindt plaats in het Groot Atelier van de Wieger en begint om 19.30.

Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via beheer@dewieger.nl door €10,–of €6,50 (scholieren) over te maken op rekening NL85RABO0170861309 ten name van De Wieger o.v.v. Voorstelling Paul Groos 22 november.

 

 

Spring naar toolbar