13 december: Opening van het basisschoolproject ‘Overal Griezelen’

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: wo 13 dec Hele dag
  • Bijzonderheden:

De 25e keer kinderen op bezoek bij De Wieger, wordt gevierd met een prachtige expositie!

Al 25 jaar komen afwisselend alle klassen van de onderbouw of bovenbouwgroepen van het basisonderwijs in Deurne bij Museum Podium De Wieger op bezoek. Dit jaar was het de beurt aan de groepen 5-8. Zij namen deel aan het project ‘Overal Griezelen’. In totaal namen hier bijna 1500 kinderen aan deel!

Dit jaarlijks terugkerend basisschoolproject is inmiddels uitgegroeid tot een interactief project waar verschillende organisaties aan mee werken. De Wieger, De Bibliotheek en De Werkgroep Kunstzinnige Vorming Deurne (WKVD) zijn de organisaties achter dit project. Dit jaar werd er zelfs een workshop georganiseerd door kunstenaar Shelly Lapré in de grote zaal in het CCD. De projectontwikkeling en coördinatie was in handen van kunstenaar en docent, Lizzy Geurts van Kessel.

De start van het project vond op school plaats. Allereerst zijn de kinderen actief met literatuur aan de slag gegaan. In groepen is gewerkt aan een spannend griezelverhaal. Vervolgens hebben alle deelnemende klassen een workshop schimmenspel & griezelschimpoppen maken van Shelly Lapré gevolgd op het podium van de theaterzaal in het Cultureel Centrum Deurne. In totaal maar liefst meer dan 50 workshops!

Aansluitend hebben de kinderen op school hard gewerkt om de schimpoppen verder af te maken. Met de schimpoppen onder de arm hebben de kinderen een bezoek gebracht aan De Wieger. Het geheel donker gemaakte Atelier van Hendrik Wiegersma vormde het theater waarin de afgelopen maanden de mooiste, engste en grappigste griezelverhalen zijn gespeeld met de deze schimpoppen. Slechts gewapend met een tablet met volop aanwijzingen erop, hebben de kinderen ook deelgenomen aan een spannende speurtocht door het museum van De Wieger. Geïnspireerd op de dwaallichtjes uit De Peel zijn tijdens dit enerverende bezoek ook kleine kunstwerkjes met licht gemaakt. De meer dan 50 deelnemende klassen werden begeleid door vrijwilligers van De Wieger.

Omdat Halloween natuurlijk perfect paste in dit thema vond er op vrijdagavond 27 oktober een griezelspeurtocht plaatst in de kelder van De Bibliotheek. Geheel uitgedost als griezel beleefde veel kinderen de meest spannende momenten tussen de stapels boeken.

De schimpoppen zijn binnenkort te zien in Museum De Wieger. Deze tentoonstelling zal officieel worden geopend door Basisschool De Zeilberg en wel op woensdag 13 december om 14.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd! De tentoonstelling is gratis te bekijken tot en met 11 januari in de Wiegersmazaal in museum De Wieger. Tijdens de looptijd van de expositie kunnen kinderen gratis deelnemen aan de speurtocht ‘Met Hendrik en Joep op pad’.  Opnieuw slechts alleen gewapend met een tablet van De Wieger gaan de kinderen dan op zoek naar de verborgen boodschappen in de kunstwerken.

 

 

 

Spring naar toolbar