Agenda & reserveren

juni 2020

vr 5 jun
20:00 - 22:00
In verband met de verspreiding van het coronavirus om veiligheidsredenen afgelast: Huisconcert Harry Hendriks


Foto: Dirk Hardy

ALLE TIJD: over wat is geweest en wat nog komen gaat…

In oktober gaf Harry Hendriks met de band Tip Jar een Huisconcert in De Wieger. Nu komt hij terug met zijn solo-programma ‘Alle tijd’.
Na ruim 15 jaar als vaste begeleider van Gerard van Maasakkers langs de Nederlandse theaters te hebben getrokken en enkele tribute-projecten later presenteert hij het Engelstalig album About Time en ook Nederlandstalig werk in de vorm van de EP Alle Tijd, beide in 2019 uitgekomen.
Harry zingt en speelt zijn werk in diverse samenstellingen, deze keer met bassist Eric Coenen.

Kijk en luister: https://harryhendriks.com/

U ontvangt na reservering geen bevestigingsmail. Uw reservering staat wel bij het museum vermeld.


Meer info / Reserveren

juli 2020

zo 12 jul
13:00 - 19:00
In verband met de verspreiding van het coronavirus om veiligheidsredenen afgelast: Tuinpadfestival

Het Tuinpadfestival 2020 vindt plaats op zondag 12 juli 2020 van 13.00 tot 19.00 uur.

Museum De Wieger organiseert voor de derde keer het Tuinpadfestival. Het Tuinpadfestival is steeds weer anders, vernieuwend, heeft een educatief element en bereikt een brede doelgroep. In 2020 sluit De Wieger aan bij het thema ‘Deurne in beweging’. De slogan van het Tuinpadfestival wordt “Kunst in beweging“. Rondom De Wieger zullen diverse culturele en educatieve activiteiten en optredens plaatsvinden. Er zijn diverse Deurnese instellingen betrokken zoals Cultuur Centrum Deurne, Nacht van het Witte Doek, muziek- en dansscholen, jongleergroep Hebbes en de Koninklijke Harmonie Deurne.

Het eerste podium staat in de tuin van De Wieger. Hier wordt opnieuw de succesvolle couplettenwedstrijd gehouden. Alle inwoners van Deurne en omstreken worden uitgedaagd een nieuw couplet te schrijven op het nummer “Het Dorp“ van Friso Wiegersma. Door na te denken over het bestaande lied en te bedenken wat Deurne voor hen betekent, wordt bewustwording voor de eigen woonplek en voor de geschiedenis aangewakkerd. De jury bestaat uit bekende personen uit Deurne die een affiniteit met muziek / cultuur hebben.

Podium 2 is het kinderpodium en staat ook in de tuin van De Wieger. Hier vinden optredens plaats van ballet- en dansscholen, muziekscholen en werken we samen met jongleergroep Hebbes en Deurne’s Got Talent. Door de nadruk op jong talent te leggen, wil De Wieger kinderen aansporen om meer te bewegen en om hun creatieve talent te ontdekken.

Het derde podium komt op de Oude Liesselseweg te staan. Hier vinden optredens plaats van Taaftere, Citylight en Jos Wigman & Luna Jansz.

Daarnaast wordt aan de voorzijde van De Wieger en aan de Oude Liesselseweg een kunstmarkt gehouden. Er staan circa 25 kramen waar kunstenaars hun werk presenteren en demonstraties geven. Geen enkele kraam is hetzelfde: de kunstmarkt verrast bezoekers en laat hen buiten de gebaande paden denken. Wie wil weten of aquarelleren, tekenen of graffiti iets voor hem/haar zou zijn, kan het hier uitproberen.
Eten en drinken kan gehaald worden bij de Foodtrucks van jonge Deurnese ondernemers.
In het Groot Atelier van De Wieger organiseren we de literaire activiteit Taal en Verhaal. Dichters en schrijvers geven voordrachten. Dit element was in 2018 en 2019 een groot succes en willen we het publiek graag opnieuw aanbieden.

Het Tuinpadfestival 2020 is een festival ‘in beweging’. Er is ruimte voor jong en oud om te kijken en luisteren, maar ook om zelf mee te doen. Het festival is gratis toegankelijk. 


Meer info / Reserveren
Spring naar toolbar