Agenda

februari 2019

zo 24 feb
15:00 - 15:40
Alda Loeffens poppentheater “Toveroma en de Dinodraken”

Alda Loeffens poppentheater op zondagmiddag 24 februari

Try-out van “Toveroma en de Dinodraken”

Oma Alda tovert Dinodraken voor haar kleinkind Jip, het windekind.

Aanvang 15.00 uur, duur 40 minuten.
Entree €5.-
Leeftijd vanaf 4 jaar.


Meer info / Reserveren
wo 27 feb
20:00 - 22:00
Boek aan Tafel ‘Schipper & Zn.’ met Cobi van Baars

Op woensdagavond 27 februari komt Cobi van Baars bij boek en Tafel naar De Wieger.
Cobi van Baars studeerde moderne Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze studeerde af op de relatie tussen literatuur en beeldende kunst. In april 2019 verschijnt haar tweede roman “ Over het krakende ei “. In april 2017 verscheen haar debuutroman Schipper & Zn.

“Schipper & Zn.” is de debuutroman van Cobi van Baars waarin Ad en Eef een huis aankopen aan de rand van een bos. Ze geven Schipper & Zn. opdracht de tuin aan te leggen. De barse Schipper stampt en blaft bevelen rond en voert zijn eigen plan uit; zijn zachtmoedige zoon, die het onderhoud toegeschoven krijgt, richt zijn blikken vooral op Eef. Omdat Ad op militaire missie is, leeft Eef een week lang in een caravan op het erf. Vandaaruit observeert ze de spanning tussen vader en zoon – en blijft zelf ook niet buiten schot: een giftig mengsel van woede en verlangen stuwt haar naar een drastische daad. ‘Schipper & Zn.’ is een compact verhaal dat staat als een huis: sterk van sfeer, zwanger van suggestie en humor – en dat alles subtiel gedoseerd.

Boek aan Tafel heeft verder een programma met halverwege muziek en aan het eind een gesproken column.

Entree € 10,-, aanvang 20.00 uur in het Groot Atelier


Meer info / Reserveren

maart 2019

vr 8 mrt
20:00 - 22:00
De Wieger Huisconcert “Izak Boom”

“Oneindig Laagland”

Multi-instrumentalist Izak Boom brengt samen met bassist Bart Soeters een theatrale muziekvoorstelling, waarin Izak’s achtergrond centraal staat. Izak vertelt en beschouwt; hoe was het om als evangelisch christen op te groeien, met beide ouders als kunstenaar en een vader als voorganger?

Wat doet het met je? Wat hou je ervan over? Hoe ziet de wereld er nu voor je uit en ben je wel waar je hoort te zijn?

De mannen brengen veel nieuw eigen materiaal, dat afwisselend diepgaand en luchtig van aard is en onlangs is uitgebracht op CD. Ze gebruiken hun complete instrumentarium; het snaren- en toetsenarsenaal van Izak en een mooie selectie van Bart’s prachtige bassen.

Kijk en luister hier:

Website en  Youtube


Meer info / Reserveren
zo 31 mrt
14:00 - 16:00
Boekpresentatie van “ Gewoon logisch ” Debuutbundel van Janine Jongsma – Te Marvelde

Janine (Boxmeer, 1965)  woont vanaf haar 12e in Deurne, is een dochter van Jan te Marvelde, oud hoofdredacteur van het Weekblad voor Deurne.

Ze wijdt zich sinds 2010 serieus aan poëzie. Verschillende van haar gedichten wonnen een prijs of werden genomineerd. In 2015 ontving zij de tweede prijs in de Poëziewedstrijd van de Stad Oostende. Haar werk is gepubliceerd in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften, waaronder SLA/Avier en Kluger Hans. Tweemaal werd een gedicht van Janine opgenomen in de bundel met de beste 100 gedichten van de Turing Gedichtenwedstrijd.

In 2012 won Janine De Raadselige Roos. Dat is de poëziewedstrijd van onder de rivieren en wordt georganiseerd door het Literair Café Venray. Daarnaast werd ze derde in 2015 en is de afgelopen 8 jaar ieder jaar genomineerd. Haar gedichten zijn regelmatig  voorgelezen op Omroep Brabant in het programma Stuifmail.

GEWOON LOGISCH

Is de debuutbundel van Janine Jongsma. “ Ik word gelukkig als ik kan spelen met taal: het dichten biedt me daarbij ongekende mogelijkheden “, aldus de dichteres. In heldere , toegankelijke en beeldende taal schrijft ze over concrete onderwerpen als haar familie , haar jeugd, mensen op straat en natuurlijk de liefde. Herkenbare zaken die de lezer raken, ontroeren – of zich ongemakkelijk doen voelen. Voor Jongsma is het essentieel voldoende afstand van haar onderwerp te nemen alvorens dit te verwerken in een gedicht. Zij houdt van beeldspraak en schuwt absurdistische elementen in haar werk niet : “ Ik heb veel plezier om menselijke eigenaardigheden in een gedicht uit te vergoten “. Haar gedichten zijn over het algemeen vrij kort en makkelijk leesbaar: de lezer wordt meteen – zonder inleiding en zonder omhaal – in een bepaalde situatie , in een bepaalde sfeer getrokken. Maar laat u niet op het verkeerde been zetten door die schijnbare eenvoud: haar werk bevat altijd meerdere lagen.

 

Datum: zondag 31 Maart 2019

Tijd: 14.00, de deur gaat open om 13.30 uur

Locatie: Museum “ De Wieger” Oude Liesselseweg 29 Deurne

Toegang: Gratis


Meer info / Reserveren

april 2019

do 4 apr
20:00 - 22:00
De Wieger Theater “Het mannetje in mijn gitaar”

Cornelissen

Liederen van Cornelis Vreeswijk, bekend van de hit de nozem en de non. Maar hij was nog zoveel meer.
Cornelissen lichten een tip van de sluier op over het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk.
Cornellissen zijn: Frans de Wit, spel en zang. Friedriech Hlawatsch, gitaar, viool, mandoline, zang. Fred Kienhuis, gitaren, zang.


Meer info / Reserveren

mei 2019

vr 10 mei
20:00 - 22:00
De Wieger Huisconcert “Duo Dubbel”

“Van Sonneveld tot Stevie Wonder”

Naast hun groep “LOS muziektheater” hebben Charlotte (zang) en Dookje (zang en piano) onder de naam Duo Dubbel een nieuwe voorstelling ontwikkeld. Zij zullen u meenemen in de wereld van de klassieke theaterliederen tot hedendaagse hits, van Wim Sonneveld tot Stevie Wonder.

Deze liederen worden op zeer speciale wijze ten gehore gebracht; met een zeer persoonlijke en muzikale interpretatie! Bovendien wordt elk lied op geheel eigen wijze amusant ingeleid door de cabaretières.

Een uniek gegeven van dit programma is de mogelijkheid tot persoonlijke input van het publiek! Op het moment dat u kaarten reserveert kunt u een verzoeknummer aanvragen via duodubbel@gmail.com Ook vinden Charlotte en Dookje het leuk om te horen, waarom u juist dit lied wilt aanvragen, zodat zij deze speciale herinnering er ook bij kunnen vertellen. Uiteraard kan de aanvrager van het lied te allen tijde anoniem blijven!

Dookje en Charlotte zullen een selectie maken uit de aanvragen en daar nog liedjes uit hun vaste programma aan toevoegen, zodat het een bijzonder muzikale en amusante avond wordt. Verzoeknummers aanvragen kan tot 27 april, want de dames hebben ook nog tijd nodig om deze in te studeren. Een feest der herkenning, alsmede het persoonlijke verhaal van Dookje en Charlotte en het publiek.

 

 


Meer info / Reserveren

juni 2019

do 6 jun
20:00 - 22:00
De Wieger Theater “Dagboek van een gek”

Een productie van Carte Blanche, gespeeld door Johnny Mirer.

Dagboek van een gek, van Gogol (geschreven in 1835) is het verhaal van een man zonder aanzien, status of positie. Hij gaat ten onder aan zijn verlangen naar een lief, naar respect, naar geluk.
Carte Blanche heeft het verhaal kunnen hertalen naar deze tijd.
Gogol’s tekst is met liefde voor mensen en humorvol geschreven.


Meer info / Reserveren
Spring naar toolbar