Agenda

november 2019

vr 22 nov
20:00 - 22:00
Open podium: Gedichten van Thija Maas muzikaal begeleid door Marc van den Boomen

Thija Maas en Marc van den Boomen verzorgen een optreden waarin poëzie en percussie in al hun facetten centraal staan

Thijs Maas werd geboren op de grens van Brabant en Limburg met een Brabantse vader en een moeder uit Limburg.
Misschien maakt een jeugd aan de grens het makkelijker om over te steken. Als eeuwige grensganger, van tambour naar saxofonist, van muzikant naar clown en van docent naar bioloog naar docent, dan weer van meester naar boekhandelaar en ten lange leste van man naar vrouw bleek de bosbouwer een paradijsvogel.
Samen met Marc van den Boomen, Het Nederlands Trommel Theater. Ze hebben de afgelopen 20 jaar al heel Nederland en half België doorkruist met percussie en straattheater. Maar in De Wieger gaan ze ze samen op zoek naar Poëzie en Percussie.

Op 22 november in de ateliers van De Wieger. Inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur.
Gratis entree.


Meer info / Reserveren

december 2019

ma 9 dec
18:30 - 22:00
Boek aan tafel: De heilige Rita van Tommy Wieringa

Auteur: Tommy Wieringa
Gastlezer: Pita Zegstroo

Vader en zoon samen op een boerderij. Vaste gewoontes geven houvast. Maar de wereld verandert. Criminaliteit rukt op. Een hoer voor troost. En lekker citeren.

 

Bij Boek aan Tafel leidt een gastlezer een ruim van tevoren uitgekozen boek in en bespreekt dit. De avond begint om 18.30 uur met een gezamenlijke warme maaltijd van soep met brood. Van elke deelnemer aan Boek aan Tafel wordt verwacht dat hij of zij het boek gelezen heeft. Na de inleiding is er met de hele groep een uitwisseling over de inleiding en het boek.


Meer info / Reserveren
vr 13 dec
20:00 - 22:00
Huisconcert: Brother Moon

Singer-songwriter band met regionaal talent

Wat goed is hoeft niet van ver te komen. Brother Moon, een jonge singer-songwriter band uit Heusden/Someren, schrijft melodieuze songs op de ‘retro’ manier, in de traditie van The Beatles en Fleetwood Mac. Hun meerstemmige liedjes onthullen oor voor detail en vertellen verhalen van alledag.

Brother Moon bestaat uit Jennemieke Snijders (zang/piano), Chris van de Ven (zang/bas), Nick Verberne (gitaar) en Michiel Snijders (zang/drums). Het is een hechte band en dat zul je merken tijdens de voorstelling: het is gezellig en de bandleden vertellen met een zachte g waar hun songs over gaan. Maar muziek maken nemen ze alle vier bloedserieus. Ondersteund door beelden stap je in een rijke muziekwereld die je zintuigen opent.

Kijk en luister

 

Bij de huisconcerten zit het publiek dicht bij de muzikant en gaat alle aandacht uit naar de muziek. De keus van muziek en muzikant is heel divers, van folk tot klassiek, van chanson tot pop, van singer-songwriter tot wereldmuziekband.


Meer info / Reserveren
zo 15 dec
10:30 - 12:00
Workshop The Lasses ‘Tweede stem zingen zonder theorie’

In januari gaven The Lasses een prachtig en uitverkocht Huisconcert in De Wieger.
Nu komen ze terug!
Nog niet voor een Huisconcert, maar wel om een zangworkshop te geven. Heb je altijd al zelf een tweede stem willen bedenken, maar weet je niet goed hoe, dan is dit je kans.
‘Geen theorie, maar op gevoel, zo doen wij het ook’.

The Lasses, Margot en Sophie, hebben onlangs een nieuw album ‘Undone’ uitgebracht. Om dit album goed te kunnen promoten hebben zij een crowdfundingactie gevoerd, waarvan het aanbod van deze workshop een onderdeel is.

Wanneer:      Zondag 15 december van 10:30 tot 12:00 uur. Inloop vanaf 10 uur.
Waar:            Museum De Wieger, ingang ‘Podium’
Kosten:          € 22 , maximaal 12 deelnemers
Zie ook:         www.thelasses.nl

 


Meer info / Reserveren
Spring naar toolbar