Agenda en reserveer hier toegangskaarten

april 2020

wo 8 apr
20:00 - 22:00
In verband met de verspreiding van het coronavirus om veiligheidsredenen afgelast: Huisconcert The Fiddle Case

IRISH MUSIC BAND ON TOUR IN HOLLAND

In Ierland , en zeker aan de Westkust, is de traditionele muziekcultuur springlevend.
Afkomstig uit het westelijk gelegen County Clare, speelt de band met respect voor de traditie op eigentijdse wijze swingende tunes en sfeervolle songs. En omdat improviseren onderdeel is van de Ierse muziek kan het dak er tijdens een concert zomaar afgaan!!

The Fiddle Case is Eoin O’ Neill, bouzouki , Jon O’Connell, contrabas/ zang, fiddler Adam Shapiro en Kieran O’Connell, zang/gitaar/bodhran. Het viertal wordt voor concerten op het continent aangevuld met Job Cornelisse, percussie en zang.

Kijk en luister:

https://youtu.be/d3JCMbiGiKQ

https://www.facebook.com/thefiddlecase/

Dit concert vindt plaats op woensdagavond in plaats van de gebruikelijke vrijdagavond.

U ontvangt na reservering geen bevestigingsmail. Uw reservering staat wel bij het museum vermeld.


Meer info / Reserveren
zo 19 apr
11:00 - 12:00
In verband met de verspreiding van het coronavirus om veiligheidsredenen afgelast: Boekbespreking Jan Casper van Beek over ‘Helden’

Jos Letschert werkte afgelopen jaar vooral aan kunstwerken (schilderijen, tekeningen, collages en sculpturen) over de Griekse mythologie. Goden en helden van de Ilias en de Odyssee staan daarbij centraal.
Duizendpoot Stephen Fry (acteur, journalist, dichter, comedian, tv-presentator maar ook auteur) schreef 2 boeken over de Griekse mythologie: ‘Mythos’, waarin de goden centraal stonden en zijn laatste boek ‘Helden’ met stervelingen als belangrijkste oriëntatie. De oude verhalen en de kunst van Letschert vertellen over lef en moed, maar ook over onvermogen en hoogmoed: aan helden is niets menselijks vreemd.

Nadat Stephen Fry in Mythos de verhalen over de goden in de Griekse Mythologie beschreef komen in zijn nieuwe boek de stervelingen aan bod. In ‘Helden’ vertelt hij over hun ambities, de voetangels en klemmen op de weg naar roem, maar ook over haat en nijd in veelal bloederige geschiedenissen. Maar mensen blijven het, met menselijke eigenschappen. Herkenbare karaktertrekken, ook voor helden op sokken..

Na afloop van de lezing is er voor belangstellenden een rondleiding door de expositie van Jos Letschert. Om deel te kunnen nemen aan de rondleiding kunt u na afloop van de lezing een toegangsbewijs voor het museum kopen bij de balie van het museum.

De rondleiding wordt gegeven door Jan Casper van Beek en Inge van Beek.

Locatie: Groot Atelier van het museum
Aanvang: 11.00 uur
Inloop: 10.45 uur
Entree: 5 euro voor de lezing
Daarna kunt u met een toegangsbewijs voor het museum deelnemen aan de rondleiding.

U ontvangt na reservering geen bevestigingsmail. Uw reservering staat wel bij het museum vermeld.


Meer info / Reserveren
vr 24 apr
20:00 - 22:00
In verband met de verspreiding van het coronavirus om veiligheidsredenen afgelast: Open Podium met Sander Voets en Sjors Hoek


foto’s: Josanne van der Heijden

SINGER-SONG WRITERS UIT DE BUURT !

Twee singer-songwriters uit Helmond en Griendstveen staan vanavond op het podium en zullen ieder een half uur hun mooiste nummers spelen.
Sander Voets is een singer-songwriter die zijn band afwisselt met solowerk. Meeslepende,
melancholische pop/rock maar dan in het klein. Covers en eigen nummers. Denk bijvoorbeeld
aan Saybia en Starsailor.

Sjors Hoek speelt gitaar en zingt een gevarieerde selectie nummers van de jaren ´60 tot nu en geeft de covers een eigen twist. Afgewisseld met zelf geschreven nummers is het een mix van relaxte en meer energieke klanken. Door inzet van mondharmonica, cajon en loopstation bent u verzekerd van een veelzijdig geluid.

Toegang: gratis, reservering niet nodig
Wanneer: vrijdag 24 april om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.
Waar: Museum De Wieger, ingang ‘Podium’


Meer info / Reserveren

mei 2020

vr 8 mei
20:00 - 22:00
In verband met de verspreiding van het coronavirus om veiligheidsredenen afgelast: Theater met Cirque Magnifique

Intiem, zinnenstrelend en hedendaags theatercircus.

De kern van dit theatergezelschap bestaat uit Carla en Eric van der Steen als hedendaags theaterclownsduo I Frappanti. Twee artiesten die met theaterogen naar het circus kijken en vanuit die verwondering de wereld in gaan. Hun liefde voor moderne clownerie, komedie en direct theater ligt aan de basis van hun voorstellingen. Zij reizen samen met het publiek naar fantastische bestemmingen.
Cirque Magnifique brengt intiem, zinnenstrelend en hedendaags theatercircus. Belevingstheater, met zo mogelijk live muziek, waarbij het publiek op het puntje van de stoel gaat zitten om maar niets te missen.

U ontvangt na reservering geen bevestigingsmail. Uw reservering staat wel bij het museum vermeld.


Meer info / Reserveren
zo 24 mei
11:00 - 12:00
In verband met de verspreiding van het coronavirus om veiligheidsredenen afgelast: Open Podium met Rebecca Lydia en Pluckum

EEN MOOIE COMBINATIE VAN FOLK- EN SINGER-SONGWRITER MUZIEK UIT DE REGIO

Pluckum staat voor meerstemmige samenzang met akoestische begeleiding. Het trio brengt een afwisselend repertoire met covers uit het Folk en Traditionals genre, verpakt in een nieuw jasje.
Pluckum bestaat uit Nan Cooijmans, zang en accordeon, Marleen Mensink, zang en percussie, en Leo van Rijt, gitaar en zang. D’s Al sluit zich aan voor instrumentale ondersteuning.

Rebecca Lydia maakt Engelstalige singer-songwriter muziek, waarbij ze voornamelijk melancholische ballads zingt. Soms komt er een uptempo nummer tussendoor en een enkele keer luchtige liedjes. De liedjes zijn gedeeltelijk autobiografisch, maar gaan soms ook over het leven, liefde, pijn en de actualiteit.

Toegang: gratis, reservering niet nodig
Wanneer: zondag 24 mei om 11:00 uur. Inloop vanaf 10:30 uur.
Waar: Museum De Wieger, ingang ‘Podium’


Meer info / Reserveren

juni 2020

vr 5 jun
20:00 - 22:00
Huisconcert Harry Hendriks


Foto: Dirk Hardy

ALLE TIJD: over wat is geweest en wat nog komen gaat…

In oktober gaf Harry Hendriks met de band Tip Jar een Huisconcert in De Wieger. Nu komt hij terug met zijn solo-programma ‘Alle tijd’.
Na ruim 15 jaar als vaste begeleider van Gerard van Maasakkers langs de Nederlandse theaters te hebben getrokken en enkele tribute-projecten later presenteert hij het Engelstalig album About Time en ook Nederlandstalig werk in de vorm van de EP Alle Tijd, beide in 2019 uitgekomen.
Harry zingt en speelt zijn werk in diverse samenstellingen, deze keer met bassist Eric Coenen.

Kijk en luister: https://harryhendriks.com/

U ontvangt na reservering geen bevestigingsmail. Uw reservering staat wel bij het museum vermeld.


Meer info / Reserveren

juli 2020

zo 12 jul
13:00 - 19:00
Tuinpadfestival

Het Tuinpadfestival 2020 vindt plaats op zondag 12 juli 2020 van 13.00 tot 19.00 uur.

Museum De Wieger organiseert voor de derde keer het Tuinpadfestival. Het Tuinpadfestival is steeds weer anders, vernieuwend, heeft een educatief element en bereikt een brede doelgroep. In 2020 sluit De Wieger aan bij het thema ‘Deurne in beweging’. De slogan van het Tuinpadfestival wordt “Kunst in beweging“. Rondom De Wieger zullen diverse culturele en educatieve activiteiten en optredens plaatsvinden. Er zijn diverse Deurnese instellingen betrokken zoals Cultuur Centrum Deurne, Nacht van het Witte Doek, muziek- en dansscholen, jongleergroep Hebbes en de Koninklijke Harmonie Deurne.

Het eerste podium staat in de tuin van De Wieger. Hier wordt opnieuw de succesvolle couplettenwedstrijd gehouden. Alle inwoners van Deurne en omstreken worden uitgedaagd een nieuw couplet te schrijven op het nummer “Het Dorp“ van Friso Wiegersma. Door na te denken over het bestaande lied en te bedenken wat Deurne voor hen betekent, wordt bewustwording voor de eigen woonplek en voor de geschiedenis aangewakkerd. De jury bestaat uit bekende personen uit Deurne die een affiniteit met muziek / cultuur hebben.

Podium 2 is het kinderpodium en staat ook in de tuin van De Wieger. Hier vinden optredens plaats van ballet- en dansscholen, muziekscholen en werken we samen met jongleergroep Hebbes en Deurne’s Got Talent. Door de nadruk op jong talent te leggen, wil De Wieger kinderen aansporen om meer te bewegen en om hun creatieve talent te ontdekken.

Het derde podium komt op de Oude Liesselseweg te staan. Hier vinden optredens plaats van Taaftere, Citylight en Jos Wigman & Luna Jansz.

Daarnaast wordt aan de voorzijde van De Wieger en aan de Oude Liesselseweg een kunstmarkt gehouden. Er staan circa 25 kramen waar kunstenaars hun werk presenteren en demonstraties geven. Geen enkele kraam is hetzelfde: de kunstmarkt verrast bezoekers en laat hen buiten de gebaande paden denken. Wie wil weten of aquarelleren, tekenen of graffiti iets voor hem/haar zou zijn, kan het hier uitproberen.
Eten en drinken kan gehaald worden bij de Foodtrucks van jonge Deurnese ondernemers.
In het Groot Atelier van De Wieger organiseren we de literaire activiteit Taal en Verhaal. Dichters en schrijvers geven voordrachten. Dit element was in 2018 en 2019 een groot succes en willen we het publiek graag opnieuw aanbieden.

Het Tuinpadfestival 2020 is een festival ‘in beweging’. Er is ruimte voor jong en oud om te kijken en luisteren, maar ook om zelf mee te doen. Het festival is gratis toegankelijk. 


Meer info / Reserveren

januari 2021

vr 1 jan - zo 31 jan
00:00
Test evenement
Spring naar toolbar