Podium

Boek aan Tafel

Bij Boek aan Tafel leidt een gastlezer een ruim van tevoren uitgekozen boek in en bespreekt dit. De avond begint om 18.30 uur met een gezamenlijke warme maaltijd van soep met brood. Na de inleiding is er met de hele groep een uitwisseling over de inleiding en het boek.

Boek aan Tafel organiseert in samenwerking met CCD-Deurne schrijversavonden met een landelijk bekende schrijver over zijn nieuwste boek, aangevuld met een muzikaal optreden van lokaal talent. Tenslotte zijn er regelmatig boekpresentaties in samenwerking met uitgevers en samenstellers; deze presentaties hebben vaak betrekking op onderwerpen uit kunst en cultuur of zijn van regionaal belang.

Theater/film

De Wieger heeft een eigen programma “Theater in De Wieger” en biedt daarnaast theatergezelschappen de mogelijkheid hun voorstelling bij De Wieger te laten plaatsvinden. Het Groot Atelier is met podium en theaterverlichting geschikt voor kleine voorstellingen tot 40 bezoekers. In de zomer zijn er buiten ook mogelijkheden voor grotere voorstellingen (theater of film). De films in De Wieger worden meestal geprogrammeerd door Nacht van het Witte Doek. Al jaren is De Wieger een vaste, druk bezochte stek tijdens dit festival in het laatste volle weekend van augustus.

Muziek

De Wieger heeft een veelzijdig eigen programma “Huisconcerten De Wieger”. In een intieme sfeer kunnen totaal 40 bezoekers genieten van uiteenlopende soorten muziek. Het publiek zit dicht bij de muzikant(en) en alle aandacht gaat in deze sfeer naar de muziek. Het afgelopen jaar waren Gipsy Mood (tuinfeest buiten), David Hordijk (piano), Ernst de Corte (luisterliedjes) en Annemarie de Bie (Ierse en Schotse folk) te gast.

 

 

 

Spring naar toolbar