Online lezing museum De Wieger


Lex en Leonie van de Haterd bij de opening van de expositie Van Armando tot Zadkine (foto Joyce van Dijk) 

Op donderdag 1 april aanstaande verzorgen Lex en Leonie van de Haterd om 14.00 uur een online lezing over de expositie Van Armando tot Zadkine, die in museum De Wieger weer te zien is, zodra de coronamaatregelen versoepelen en de musea in Nederland open mogen.  

De Wieger is voor de derde keer verplicht gesloten. Nog niet iedereen die dat wel wilde, heeft de gelegenheid gehad de expositie, die verlengd is tot en met 16 mei 2021, te bezichtigen. Mede om die reden organiseert De Wieger een digitale online lezing met beelden uit de expositie.

De expositie met werken uit de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd bestaat uit ruim 200 kunstwerken, die in De Wieger getoond worden in drie deelexposities en samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken (1920-2020). In het hoofdgebouw beneden worden de interbellumwerken ingepast in ‘De wereld van Hendrik Wiegersma’. In samenhang met diverse tekeningen en schilderijen van Wiegersma worden kunstwerken getoond van zijn vrienden Ossip Zadkine, Moissey Kogan, Otto van Rees, Jozef Cantré en van Joep Nicolas. Daarnaast zijn er thematisch verwante tekeningen, pastels en litho’s van Jan Sluijters en Leo Gestel. In het hoofdgebouw boven: een keuze uit de naoorlogse en hedendaagse kunst van het verzamelaarsechtpaar, met daarin kunstwerken die variëren van schilderijen tot beelden, van glaswerk tot keramiek en van tekeningen tot grafiek. Als thema’s zijn o.a. natuur, portret/figuur en architectuur te zien. In de ateliers: fotografie uit collectie van Lex en Leonie met Cas Oorthuys, Willem Wernsen, Ilse Leenders, Wim Koerts, Jolanthe Lalkens. Bij de tentoonstelling is een catalogus verschenen, te koop voor 17,50 euro bij De Wieger.  

U kunt zich aanmelden via info@dewieger.nl. U ontvangt tijdig een link waarmee u kunt inloggen en de online lezing kunt volgen. Aanvang lezing: 14.00 uur. Inloggen is mogelijk vanaf 13.45 uur. Deelname is gratis.

Spring naar toolbar