Nieuw initiatief: ‘Theater in De Wieger’

Onder de naam ‘Theater in de Wieger’ start De Wieger in februari 2018 met regelmatig kleine theatervoorstellingen te organiseren. Afwisselend worden er de ene maand huisconcerten geprogrammeerd en de andere maand theatervoorstellingen. Pita Zegstroo, lid van de werkgroep Podium: “ We streven naar een breed aanbod van voorstellingen, variërend van een monoloog, vertellingen en experimenteel theater. En natuurlijk passend in de sfeer van ons relatief kleine Groot Atelier, waar plaats is voor maximaal  40 bezoekers.”
De Werkgroep Podium van De Wieger kiest in het nieuwe jaar voor een steeds breder aanbod van activiteiten. Naast Boek aan Tafel, een aantal literaire avonden en muziek programmeert De Wieger ook theater en film.

Voor het eerste half jaar van 2018 staat nu geprogrammeerd:

Donderdag 1 februari 2018: Jacques Vriens en Jan Gouw

Jacques Vriens vertelt en speelt De Rijke Bramenplukker en drie andere sprookjes van Godfried Bomans. Jan Gouw componeerde er muziek bij en voert dit uit. Het zijn geestige en ontroerende verhalen met een licht filosofische inslag.
Bijzonder is ook dat de sprookjes door hun maatschappij kritische ondertoon juist in deze tijd weer iets te zeggen hebben.

 

Donderdag  5 april 2018: Liesbeth Reeser

Liesbeth Reeser speelt Sluiers. Een jaar lang verdiept Liesbeth zich in een andere cultuur waar sluiers een grote rol spelen in het leven van vrouwen. De zoektocht zet zich voort. Met andere vrouwen met zichzelf. Wat is de functie van sluieren? En op welke manier sluier ik me? En wat wil ik eigenlijk verstoppen, verbergen van mezelf? En wat laat ik daarmee juist tegelijkertijd zien? (www.carteblanche.nu)

 

Donderdag 7 juni 2018: Jeroen Koomen

Verdere info volgt

Spring naar toolbar