Nieuw initiatief: ‘De Wieger Huisconcert’

 

Onder de naam ‘De Wieger Huisconcerten’ start De Wieger in januari met een nieuwe serie concerten. De Werkgroep Podium van De Wieger heeft het laatste jaar gekozen voor een steeds breder aanbod van activiteiten: met Boek aan Tafel een aantal literaire avonden en verder muziek, theater en film. Ook groepen van buiten kunnen gebruik maken van de faciliteiten van De Wieger. De Wieger zoekt daarbij ook naar culturele activiteiten, die in verband staan met een van de lopende exposities en kiest zo voor cultuur, die past in haar huiskamer het “Groot Atelier”.

 

De nieuwe serie De Wieger Huisconcerten moet een unieke, intieme muzikale ervaring mogelijk maken. Ton Jeuken, lid van de werkgroep podium: “Wij kiezen voor een huisconcert met live muziek, waarbij het publiek dicht bij de muzikant zit en alle aandacht uitgaat naar de muziek. Dan ontstaat er een bijzondere sfeer.”  De huisconcerten vinden plaats op een vaste dag (de 2e vrijdag van de maand) en een vast tijdstip (20.00 uur), voorlopig om de twee maanden. Het maximum aantal bezoekers is 40, zodat iedereen dicht bij het podium zit. De keus van muziek en muzikant is heel divers, van folk tot klassiek, van chanson tot pop, van singer-songwriter tot wereldmuziekband.

 

De vijf huisconcerten van 2018:

12 januari Celtann. Ierse en Schotse folk met een solo-optreden van Annemarie de Bie. Zij zingt en speelt gitaar, whistle, Ierse dwarsfluit, en bodhrán. Annemarie is een heel gedreven musicus en heeft zich intensief verdiept in de levende traditie van de Keltische folk. Naast meezingers, bekende en minder bekende ballades brengt zij ook eigen werk ten gehore.

9 maart Sommerhus. Een mix van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde. Vera en Peter Jessen-Juhrend spelen gitaar en contrabas en zingen eigen composities, maar ook bijvoorbeeld nummers van The Everly Brothers. Zij hebben een heel eigen en intrigerende stijl, die zich bij uitstek leent voor een huisconcert.

11 mei Mizrakh .Wereldmuziek. Mizrakh, een band bestaande uit 4 jonge enthousiaste musici,  combineert traditionele muziek, vocaal en instrumentaal,  uit de Balkan, Oost-Europa en Finland met hun eigen Nederlandse achtergrond. Blijdschap, hartstocht, melancholie, vreugde en altijd in beweging: dat is de muziek van Mizrakh.

14 september Overzee.  De Eindhovense band Overzee speelt eigen werk. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen, waarin de verschillende achtergronden van componisten en musici te herkennen zijn.

9 november Naam muzikant / band nog niet bekend

 

Op de hoogte blijven van deze serie huisconcerten en de andere podium activiteiten en exposities kan door zich aan te melden voor de nieuwsbrief van De Wieger, info@dewieger.nl

 

Spring naar toolbar