Museum De Wieger krijgt steun van Kickstart Cultuurfonds

foto: Josanne van der Heijden 

Bijdrage voor overdekt terras in museumtuin

Het Kickstart Cultuurfonds heeft een donatie aan De Wieger verstrekt om het museum voor de koudere maanden beter toe te rusten op de 1,5 meter samenleving. De Wieger gebruikt het bedrag onder meer om bij de Ateliers een overdekt terras te creëren waar bezoekers ook in de herfst, winter en het vroege voorjaar comfortabel buiten kunnen zitten.

In de zomer nuttigden bezoekers van De Wieger hun koffie in de museumtuin. Maar met de koude maanden op komst is dat geen aanlokkelijk vooruitzicht. De Wieger overkapt daarom het terras aan de achterzijde van het museum met een stretchtent. Met terrasverwarming en dekentjes erbij biedt de tent een prettige beschutting, maar de zijkanten zijn open waardoor er wel frisse lucht doorheen waait. Het terras kijkt uit op de hoge bomen achter De Wieger en is ook in de komende maanden een prettige plek. Momenteel is de horeca bij De Wieger volgens de landelijke richtlijnen gesloten. Maar zodra deze weer open mag, heeft De Wieger haar nieuwe voorziening gereed.

Van Armando tot Zadkine
Tot en met 10 januari 2021 is de tentoonstelling Van Armando tot Zadkine in De Wieger te zien, met zo’n 200 kunstwerken uit de privécollectie van Lex en Leonie van de Haterd. De tentoonstelling geeft een goed beeld van de uitgebreide collectie die bestaat uit interbellumkunst, hedendaagse kunst en fotografie. Met werk van kunstenaars zoals Jan Sluijters, Kees van Dongen, Pieter d’Hont, Kees Bol, Armando, Klaas Gubbels, Jan Ros, Cas Oorthuys, Ilse Leenders, Willem Wernsen en Wim Koerts, is de tentoonstelling een lust voor het oog. In de app izi.TRAVEL vertellen de verzamelaars zelf de mooiste verhalen bij een zestiental kunstwerken. Een catalogus met achtergrondinformatie over de kunstenaars en de verzamelaars, is te koop in de museumwinkel. 

Over het Kickstart Cultuurfonds
Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 meter samenleving door te kunnen voeren. Het fonds is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds / Zadelhof Cultuur Fonds / Stichting Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Fonds 1818, Stichting Zabawas en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten.

Spring naar toolbar