Literaire avond in parallelprogramma expositie Beautiful Stranger in De Wieger

Op maandagavond 3 juli organiseert De Wieger in samenwerking met ‘Boek aan Tafel’ en Boekhandel Berkers en de bibliotheek een bijzondere literaire avond met de schrijver Rodaan Al Galidi (Irak, 1971). Hij ontvluchtte Irak na zijn studie bouwkunde en kwam in 1998 naar Nederland. Hij is gaan schrijven en heeft inmiddels vanaf 2000 een flink aantal romans, columns en poëzie op zijn naam staan. Rodaan Al Galidi won in 2011 de prijs voor literatuur van de Europese Unie voor ‘De autist en de postduif’ en was tweemaal genomineerd voor de VSB-poëzieprijs. Zijn laatste roman uit 2016 is ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’; het was DWDD-boek van de maand in januari 2016. Hij kan als geen ander verhalen hoe hij na een studie bouwkunde en een onvermijdelijke vlucht uit zijn land, zichzelf opraapt en vanuit het schrijven een nieuwe toekomst opbouwt. De manier waarop hij in Nederland integreerde is verrassend onthullend en doet je soms als Nederlander het schaamrood op de kaken krijgen.

·         Het programma van de avond begint om 19.30 uur bij De Wieger; u kunt dan deelnemen aan een rondleiding door de expositie.

·         Het literaire gedeelte met schrijver Rodaan Al Galidi vindt plaats in het Cultuurcentrum Deurne, Martinetplein 1; en begint om 20.30 uur.

·         De kosten bedragen € 15,- (of € 10,- + museumjaarkaart) voor rondleiding expositie én literaire avond; of € 10,- voor alleen de literaire bijeenkomst in het Cultuurcentrum.

·         Kaartjes en reserveringen vanaf 1 juni bij Boekhandel H. Berkers; Stationsstraat 42 in Deurne; tel; 0493-315813

logo's literaire avond website

Spring naar toolbar