Kunstcafé La Commedia dell’Arte verzet naar 20 november

ASTEN–DEURNE – Antonietta Toffolo is op 20 november te gast bij het Kunstcafé in ’t Spektakel aan de Pr. Bernhardstraat in Asten. Aanvankelijk was dit Kunstcafé gepland op 13 november. Toffolo vertelt over La Commedia del’Arte, de in de 16e tot de 18 eeuw zeer geliefde volkse theatervorm, die de basis legde voor het improvisatietoneel dat sinds de jaren twintig van de vorige eeuw opnieuw wordt gewaardeerd. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

 

De Italiaanse Antonietta Toffolo werd geboren in Eindhoven en is drietalig opgevoed. In het gezin werd Nederlands, Italiaans en Retroromaans gesproken. Ondermeer in Italië studeerde ze Italiaans en in Nederland volgde ze de opleiding tolk-vertaler Italiaans. Ze woonde en werkte in diverse plaatsen in Nederland en  later in Italië en Spanje. Sinds twintig jaar is ze als tolk-vertaler werkzaam. Daarnaast geeft ze les in Italiaans, Nederlands, Engels en Spaans en verzorgt presentaties en workshops over diverse onderwerpen. Ze heeft voor haar werk en voor haar plezier veel gereisd en is geïnteresseerd in verschillende culturen en hun culinaire specialiteiten.

Via haar familie uit de omgeving van Venetië en via haar opleidingen en werkzaamheden is zij met veel aspecten van kunst en cultuur in aanraking gekomen. Een daarvan is de La Commedia del’Arte. Zij zal tijdens het Kunstcafé uitvoerig ingaan op deze van oorsprong Italiaanse theatervorm, die door reizende gezelschappen in heel Italië en tot ver buiten de landsgrenzen werd opgevoerd.

 

Kunstcafé

Het Kunstcafé is een initiatief van kunstenaars die deelnemen aan de tweejaarlijkse Open Atelierdagen Deurne-Asten (OAD) om elkaar en kunstliefhebbers te ontmoeten rond een aan kunst gerelateerd thema.  Er is voldoende gelegenheid om over de inleiding na te praten en de laatste nieuwtjes op het gebied van kunst uit te wisselen. Gespreksleider is Nelly van Rijt. Het Kunstcafé wordt afwisselend in Deurne en Asten gehouden.

Spring naar toolbar