Jente Posthuma als vervangster voor Nhung Dam

Op woensdagavond 31 oktober komt Jente Posthuma bij boek en Tafel naar De Wieger. Ze studeerde Frans en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Université Paris Diderot. Daarna werkte ze als journalist, ze deed lange interviews voor o.a. De Groene Amsterdammer, NRC.next en De Volkskrant. In 2012 won ze de A.L. Snijdersprijs voor het beste zeer korte verhaal. Ze publiceerde korte verhalen in o.a. De Revisor, Hollands Maandblad, Das Magazine, Oogst en De Gids. Posthuma debuteerde in 2016 met de roman Mensen zonder uitstraling, die werd genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs, de Hebban Debuutprijs en de ANV Debutantenprijs (longlist). Met haar man, fotograaf Bas Uterwijk, maakte Posthuma het kleine fotoboek Probeer een beetje goed over me te denken (2016), over de zelfgekozen dood van acteur Henk Uterwijk.

Over “ Mensen zonder uitstraling “

De stuurloze hoofdpersoon van ‘Mensen zonder uitstraling’ van Jente Posthuma leeft in de schaduw van haar moeder, een ontevreden actrice. Haar vader is hoofd van een psychiatrische inrichting. Psychopaten en depressieven raadt hij aan hun bezigheden in afgepaste tijdsblokken in te delen, zodat ze meer controle krijgen over hun bestaan. Zijn dochter geeft hij hetzelfde advies. Dan overlijdt haar moeder en blijven vader en dochter over.

Boek aan Tafel heeft verder een programma met halverwege muziek en aan het eind een gesproken column. Entree € 10,-, aanvang 19.30 uur in het Groot Atelier, reserveren via https://www.dewieger.nl/podium/agenda/jente-posthuma-bij-boek-aan-tafel-in-de-wieger/

Spring naar toolbar