Interdisciplinair kunstproject ‘Overal Griezelen’

De groepen 5 tot en met 8 gaan Overal Griezelen!

Dit najaar werken alle leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen in de Gemeente Deurne aan een interdisciplinair kunstproject ‘Overal Griezelen’.

De leerlingen lopen door het museum waar ze verschillende kunstwerken moeten zoeken die te zien zijn in de app. Het is een digitale speurtocht door het museum met behulp van een tablet. Er zijn verschillende spelvormen en mediatechnieken in verwerkt zoals: (meerkeuze)vragen, filmpjes, geluidsfragmenten, verschillen zoeken d.m.v. foto’s. De kinderen leren zo naar kunst kijken, te vergelijken, een mening te vormen, schilderstijlen te ontdekken, kunstenaars te ontmoeten en natuurlijk leren ze van alles over de geschiedenis van cultureel Deurne.
In het Groot Atelier vind een schimmenspel plaats. De kinderen hebben als gezamenlijke opdracht al schimpoppen gemaakt aan de hand van een spannend boek wat ze op school hebben gekregen. De mooie gemaakte schimpoppen zullen na het bezoek worden tentoongesteld. Zo ontstaat er een groeiende tentoonstelling!
De tentoonstelling zal officieel geopend worden op 13 december om 14.00 uur door basisschool De Zeilberg.
Daarnaast zijn de kinderen aan de slag gegaan met het maken van een kunstwerkje met dun chenille draad, tangetjes theelichtjes, bierviltjes en papier.
Geïnspireerd op de verhalen uit de peel en de dwaallichten van kunstenaar Dirk Verberne.

Spring naar toolbar