Herziene en uitgebreide uitgave van het boek “DE WIEGER” nu te koop!

In 2016 verscheen de eerste druk van dit boek, DE WIEGER De man, zijn huis en de collectie. Deze tweede druk is een herziene en aanzienlijk uitgebreide uitgave met veel nieuwe informatie en afbeeldingen. De belangrijkste nieuwe bron betreft de 312 brieven die Hendrik Wiegersma tussen 1929 en 1933 schreef aan zijn minnares Jeanne Moulaert-Nijs. Ze gaan niet alleen over zijn relatie met Jeanne, maar ook over de worsteling met zijn kunstenaarschap in deze cruciale fase van zijn artistieke leven. Daarnaast geeft dit nieuwe boek eindelijk antwoord op de door bezoekers van Museum De Wieger vaak gestelde vraag hoe de jonge huisarts Hendrik Wiegersma in 1922 al financieel in staat kon zijn om zo’n groot huis te laten bouwen en een enorme kunstcollectie op te bouwen.
Hoewel het boek wetenschappelijk verantwoord is geschreven, is het door zijn prettig leesbare stijl nadrukkelijk bedoeld voor een groot publiek. Met maar liefst 150 voor een groot deel nieuwe illustraties, bijna allemaal in kleur, is het ook een aantrekkelijk kijkboek geworden.
Lex van de Haterd (1954) is neerlandicus, onderzoeker en publicist. Sinds 1991 schrijft hij artikelen en boeken over literatuur en beeldende kunst. In 2008 promoveerde hij op het culturele tijdschrift De Gemeenschap (1925-1941), waarvan Hendrik Wiegersma een van de illustratoren was.

Sinds 1 januari 2016 is Lex van de Haterd onbezoldigd conservator van Museum De Wieger.

Het boek is te koop bij De Wieger voor € 15,00.

Spring naar toolbar