Fietsdag “Hemels licht”

Op zondag 19 augustus tussen 11.30 en 17.00 uur is er een fietstocht langs plaatsen met prachtige oude en moderne (glas-in-lood)ramen.

Neem een kijkje op plaatsen waar u normaal niet zo gauw komt, om te genieten van schitterende oude en meer moderne ramen. Open zijn o.a. de B&W kamer in het gemeentehuis in Deurne, de voormalige Zeilbergse kerk (Fitnessclub Deurne) met ramen van Leo Reihs en Daan Wildschut, de kerk van Liessel, de St. Jozefkerk met ramen van Hendrik en Pieter Wiegersma, het voormalige Missiehuis met een raam van Hans Flapper, Museum De Wieger, de kapel van Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe met ramen van Pieter Wiegersma en Charles Eijk. Bijzonder is dat ook de serre van Villa Wilbertshove (het oude witgele kruisgebouw) voor de gelegenheid open is met prachtige ramen van Hein Boumans.
De St. Willibrorduskerk in Liessel ligt wat uit de route, maar is zeker de moeite van het bezoeken waard. Hier zijn maar liefst veertig indrukwekkende ramen te bezichtigen.

Natuurlijk is ook de expositie “Hemels Licht” in de St. Willibrorduskerk open. Vergeet u niet om ook de prachtige ramen in de ze kerk te bezichtigen. Alleen deze dag is ook de Jacobskamer open. Hier zijn nog prachtige ramen te zien.
Bij deze gelegenheid is ook de begraafplaats van de familie Wiegersma te bezoeken.

De locaties zijn tussen 11.30 en 17.00 uur te bezoeken. Om 11.45 uur is er een openingsmoment in het gemeentehuis.
Het kaartje met de locaties en een korte beschrijving van elke locatie ligt o.a. bij de VVV Deurne, Museum De Wieger, de St. Willibrorduskerk Deurne. U kunt het ook downloaden op: http://www.heiligewillibrorddeurne.nl/

Foto: Raam gemaakt door Hendrik en Pieter Wiegersma in de Cunerakapel in de St. Jozefkerk. (foto: Kerkfotografie.nl)

Spring naar toolbar