Feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Ga je mee op reis?’

Woensdag 18 december was de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Ga je mee op reis?’. Het was een bijzondere middag, waarbij de kinderen van groep 6 van basisschool Zeilberg helemaal zelf de opening hebben verzorgd. Van gastheren en vrouwen bij de ingang van het museum, tot sprekers, bewakers en zelfs de catering was geheel verzorgd door de kinderen.

Na het openingspraatje verzamelden de kinderen zich rondom de twee rode linten voor de tentoonstelling. Er verscheen een wit kussentje met een schaar erop en namens alle 1400 kinderen die mee hebben gedaan aan het project, opende basisschool Zeilberg de expositie. Vol enthousiasme stormden de kinderen de zaal in, op zoek naar hun eigen kunstwerkje. Dat was nog een hele opgave, aangezien de tentoonstelling bestaat uit honderden vliegtuigjes.

De expositie ‘Ga je mee op reis?’ is de afsluiting van het Kinderboekenweek project. Het Kinderboekenweek project is een jaarlijks terugkerend project en komt tot stand door een samenwerking tussen Bibliotheek Helmond-Peel, Museum De Wieger, alle basisscholen (Werkgroep Kunstzinnige Vorming Deurne) uit Deurne en het Cultuur Centrum. Deze instanties werken samen om alle kinderen uit Deurne zo vroeg mogelijk in aanraking te laten komen met kunst, cultuur en literatuur. De projectontwikkeling en coördinatie lag dit jaar in handen van Gemma Rakels, educatief medewerker van De Wieger.

De tentoonstelling Ga je mee op reis? is te bekijken tot en met 12 januari in De Wieger. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees ook het bericht in het Eindhovens Dagblad

 

Spring naar toolbar