Feestelijke opening tentoonstelling

In De Wieger is op zondag 20 september de tentoonstelling ‘van Armando tot Zadkine’ geopend. In het hoofdgebouw en de ateliers zijn 200 kunstwerken te bezichtigen uit de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd. De expositie markeert het afscheid van Lex van de Haterd als conservator van Museum de Wieger, een functie die hij vijf jaar heeft vervuld.

In haar welkomstwoord bedankte directeur Katjuscha Otte Lex én Leonie van de Haterd voor de enorm grote inzet die ze de afgelopen vijf jaar met zo veel succes gedaan hebben bij het realiseren van vele tentoonstellingen en begeleidende boeken en catalogi.

Willy Koppens, oud bestuurslid van De Wieger herhaalde, dat, als Lex vijf jaar geleden de taak als conservator niet (onbezoldigd) op zich genomen had, het voortbestaan van De Wieger in het geding was geweest.

Jeanne-Melief-op-stelten bood Lex en Leonie een cadeau aan namens De Wieger. ‘Out of Nowhere’ zorgde voor sfeervolle muziek. Het glas werd geheven op Lex en Leonie.

Daarna sprak Lex van de Haters de genodigden voor de laatste keer toe. Vijftien keer heeft hij dat in de afgelopen vijf jaar mogen doen, drie keer per jaar. Ongeveer 50 tentoonstellingen heeft hij mogen inleiden en toelichten, want elke opening waren er drie nieuwe tentoonstellingen en soms zelfs vier, zoals bij ‘75 jaar bevrijding’ of bij een extra expo van fotografieclub Optika. Lex bedankte de uitstekende samenwerking met bestuur, pers, museumwerkgroep, andere vrijwilligers en medewerkers van De Wieger, particuliere bruikleengevers en wethouder Marinus Biemans, aan wie hij het eerste exemplaar van de catalogus ‘van Armando tot Zadkine’ uitreikte. (tekst Lex vind je hier)

De genodigden bezochten de tentoonstelling vervolgens in kleine groepjes en genoten nog enige tijd na in een zonovergoten museumtuin, die deze zomer ‘ontdekt’ is als mogelijkheid voor vele buitenactiviteiten.

foto’s: Jan Casper van Beek 

Spring naar toolbar