Dinsdag 8 mei is ontwerper Roel Geboers te gast bij het Kunstcafé

Dinsdag 8 mei is ontwerper Roel Geboers (1985) te gast bij het Kunstcafé in café ’t Spektakel aan de Pr. Bernhardstraat 44 in Asten

Roel Geboers groeide op in Deurne en volgde als kind al tekenlessen op de voormalige Vrije Akademie in Deurne. Na de Havo aan het Peellandcollege in Deurne volgde hij een opleiding grafisch ontwerper aan het Sint Lucas in Boxtel en aansluitend een studie aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost in Breda. Vanuit de combinatie van die twee studies heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij woont en werkt in Amsterdam.

Roel Geboers is een autonoom, visueel ontwerper. Gespecialiseerd in grafisch ontwerp, illustratie en audiovisueel. Naast ‘kunstenaar’ noemt hij zichzelf ook ‘ontwerper’.

In zijn ontwerpen wil hij zijn mening vertalen in een ‘visueel beeld’. Hij probeert daarmee een (emotionele) interpretatie van de kijker uit te lokken. Specifiek ontwerpt hij vanuit het emotionele naar een concept of van een concept naar het emotionele. Hij is een ontwerper van beeld vanuit een filosofische benadering. Hij wil op een andere manier kijken naar de wereld om hem heen.

Film en cinematografie spelen een grote rol in zijn leven. Inspiratie, emotie en beeld haalt hij dikwijls uit de creativiteit die films kunnen bieden. Roel heeft een enorme, brede collectie aan films en series; nou ja, ook 13 jaar gewerkt in een videotheek. Roel Geboers nam met zijn expositie Skaep Niwt, geïnspireerd op de tv-serie Twin Peaks, deel aan de Open Atelierdagen Deurne-Asten in september 2017. Die installatie was te zien in de kleine zaal van Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne.

 

Kunstcafé

Het Kunstcafé is een initiatief van kunstenaars die deelnemen aan de tweejaarlijkse Open Atelierdagen Deurne-Asten (OAD) om elkaar en kunstliefhebbers te ontmoeten rond een aan kunst gerelateerd thema.  Er is tijdens het Kunstcafé voldoende gelegenheid om over de inleiding na te praten en de laatste nieuwtjes op het gebied van kunst uit te wisselen. Gespreksleider is Nelly van Rijt. Het Kunstcafé wordt afwisselend in Deurne en Asten gehouden. Het volgende Kunstcafé is op 20 september in het Groot Atelier van Museum De Wieger in Deurne.

Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

 

Spring naar toolbar