Start zomervakantie met het TuinpadFEEST

DEURNE – Zondag 7 juli wordt in en rond Museum De Wieger van 13.00 tot 17.00 uur de zomervakantie ingeluid met het TuinpadFEEST. Een laagdrempelig cultureel evenement met muziek, gedichten, een interview met een kunstenaar, demonstraties beeldende kunst, een veiling, kinderactiviteiten en een hapje en een drankje. Kortom, een middag uit voor groot en klein. De toegang is gratis.

Werd vorig jaar met veel succes het eerste Tuinpadfestival met bijna 1.000 bezoekers gehouden, dit jaar zal met naar verwachting even veel succes een TuinpadFEEST de zomer inluiden. Een feest met een wat meer bescheiden, maar even veelzijdig middagprogramma met lokale artiesten, muzikanten en kunstenaars.

Er is echter geen wedstrijd om het beste, nieuwe festivalcouplet bij het lied Het Dorp; de door

Wim Sonneveld gezongen tekst van zijn partner Friso Wiegersma. De organisatie heeft besloten om deze couplettenwedstrijd tenminste een jaar op te schorten. Het niveau van de inzendingen was in 2018 hoog en dat wil de organisatie graag zo houden. Tekstdichters en koren kunnen dus nog even broeden op hun inzending voor een volgende couplettenwedstrijd. Vorig jaar werd de wedstrijd met overtuiging gewonnen door het vrouwenkoor De Weef. Het koor zal onder leiding van Carolien van der Hulst tijdens het TuinpadFEEST natuurlijk wel optreden met het winnende couplet 2018.

 

Veelzijdig programma

De organisatie van het Tuinpadfestival 2018 heeft af moeten haken. De organisatie van het TuinpadFEEST 2019 wordt aangestuurd door vrijwilliger Leon Berkers, bestuurslid Annemieke Koolen en vice-voorzitter Willy Koppens van het Wiegerbestuur. Leon Berkers: “Het is met de enthousiaste medewerking van vrijwilligers en lokale ondernemers gelukt om op korte termijn toch een veelzijdig cultureel programma te organiseren met een professionele omlijsting door lokale horecaondernemers.  We hebben er alle vertrouwen in dat we Deurne en omgeving met het TuinpadFEEST op 7 juli weer een gezellig en cultureel begin van de zomervakantie kunnen bieden.”  Voor een impressie van het Tuinpadfestival 2018 zie de trailer op www.dewieger.nl onder de button Tuinpadfestival.

 

Tekst Nelly van Rijt

 

Spring naar toolbar