De Wieger opent haar deuren weer


Bezoekers welkom vanaf zaterdag 5 juni 2021 

Op vrijdag 28 mei maakte het kabinet bekend dat musea hun deuren weer mogen openen. Die zijn bijna een half jaar gesloten geweest voor publiek. Museum De Wieger in Deurne is verheugd om weer bezoekers te mogen ontvangen. Mondjesmaat waren medewerkers en vrijwilligers in De Wieger aanwezig om tentoonstellingen en activiteiten in museum en tuin voor te bereiden. Vanaf zaterdag 5 juni zijn bezoekers weer welkom. Vanzelfsprekend let het museum op de handhaving van de coronaregels. Reserveren via de website www.dewieger.nl is nodig en een mondkapje is verplicht. 

Tot 11 juli kunt u nog de tentoonstelling Van Armando tot Zadkine komen bezichtigen. Eind juni opent de tentoonstelling Kijk nou eens!, met archeologische vondsten van Hendrik Wiegersma in en om Deurne. Vanaf begin juli is in de ateliers een expositie van Monique Rutten en in het hoofgebouw de familietentoonstelling Hooggeëerd publiek! te zien, met ook aandacht voor circus ’t Hoefke. In het kader van Deurne, 1300 jaar zijn, naast de archeologietentoonstelling, in de zomermaanden in de tuin de panelen 13 Deurnese families van Marlon Tielemans en het mozaïek kunstproject van Jeanne Melief te bezichtigen.

Ook organiseert De Wieger in de zomermaanden een aantal activiteiten in de buitenlucht. De museumtuin wordt opnieuw het decor voor kindervoorstellingen (vertellingen en schatzoeken), muziektheater, concerten, film en tekenlessen. Vanzelfsprekend houden we ons ook hierbij aan de coronamaatregelen. Zodra definitief is hoeveel bezoekers we in de tuin mogen ontvangen, kunt u uw toegangsbewijzen reserveren.

Check regelmatig de agenda en reserveer uw toegangsbewijzen. Kijk voor meer informatie op www.dewieger.nl. Tot ziens in De Wieger!

Lees ook het bericht in het Eindhovens Dagblad.

Spring naar toolbar